RC: Stříbrná labuť - Amo Jones


Jedna problémová holka.
Tajná skupina místních krasavců.
A mnohá tajemství, která je všechny spojují.




Tajuplné hry, ve kterých už ale nejde o pouhé dětské hašteření. Ne, tady půjde pěkně do tuhého a hlavní odměnou bude záchrana vlastního života.
Říkáte si, že něco takového byste čekali v nějakém místním gangu, ovšem nenechte se zmást, ne vždy je vše takové, jak se na první pohled může zdát. V tomto příběhu se naším "gangem" stane partička školních králů a jediným hráčem v jejich mistrovsky rozehrané hře bude dívka. Celkem nevyrovnané síly, že?

Ovšem Madison Mondgomery není jen tak obyčejná a křehká dívka. Za svůj život už zažila tolik utrpení a bolesti, že se člověk zcrla zocelí. Její matka spáchala před lety sebevraždu, při které se navíc zastřelila Madisoninou zbraní (kterou brávala s sebou na lov vysoké), a z mladé brunetky se tak rázem stává "ta divná holka", o které všichni mluví.

My se s Madison setkáme, když se čerstvě přestěhuje do domu tátovi nové ženy. Seznamuje se s novým okolím a zjišťuje, že ačkoliv ona tu nikoho nezná, její pověst ji předběhla a celá škola i její minulostí ví všechno. I proto je okruh jejích nových přátel poměrně malý. Madison se seznámí se dvěma normálními holkami, od kterých vyzistí všechny informace o historii školy i jejích studentů.

Nejvíc ji zaujme skupina místních králů, která v podstatě škole vládne. Jejími členy jsou školní krasavci s nálepkou "bad boys", kteří nemají o dívčí společnost nouzi. Co jí ale přijde velmi znepokojive je fakt, že si ji hned první den všimli. To poslední co by teď chtěla je to, aby se dostala do křížku z jedním z těch machýrků (ačkoliv ji jedny zelené pronikavé oči zcela uhranuly).

O to větší šok pro ni bude, když zjistí, že jeden z nich na ni bude v novém domě čekat jako její nový bratříček. Madison je najednou dennodenně v obležení všech králů, kteří s ní očividně mají své plány.
Začíná se rozehrávat smrtelná hra, která Madison zcela pohltí a opět ji vrátí do její minulosti, která jí najednou začne dávat zcela jiný smysl.


Wow! Jedním slovem bomba. Čekala jsem hodně, ale že mě kniha pohlti až tak, to me nenapadla. Autorka se s příběhem vůbec nepárala a zcela tím čtenáře odzbrojila. Hned v úvodní kapitole vysvětluje, že si v knize nebrala servítky a všechno psala bez obalu, a že chtěla knihu napsat s pořádnou náloží emocí, temnoty, vzrušení a napětí...a to se jí rozhodně povedlo.

Podle anotace mi kniha trochu připomínala sérii Royalové, ale po první kapitole šla veškerá podobnost stranou. Stříbrná labuť je daleko syrovější, drsnější a temnější. Králové byli rozhodne hlavním oříškem. Když už jsem si myslela, že jsem je trochu odhadla, zachovali se zcela nečekaně a naprosto zbořili mé domněnky. Autorka mě těmito změnami po celou dobu vážně deptala, protože jsem nevěděla, kdo je vlastni hodný a kdo ne.

A samotný konec byl...PÁNI! Nutně potřebuju pokračování, protože mě příběh vážně dostal. Stoprocentně doporučuji!!


Moje hodnocení : 5 z 5


Za poskytnutí knihu k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet
Knihu můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.