RC: Něco skutečného - Erin Watt


Láska za všechny peníze.
A to doslova. 



Vaughn Bennettová to nemá v životě vůbec jednoduché. Společně se svou sestrou se snaží žít normálním životem, ale vydělání peněz je stojí opravdu velké úsilí. Dvě dívky, na kterých leží celá domácnost, to rozhodně není nic jednoduchého.
Kvůli této zátěži, kterou na svých bedrech má, také přistoupí na nečekaný, a pro ni poměrně šílený, návrh.
Stane se fiktivní přítelkyní jednoho z nejžádanějších, nejpopulárnějších...ale také nejnadutěších kluků, Oakleyho Forda.

Oakley je hudebník, jehož popularita ze zrodila ze dne na den. Jakmile se začal hrát jeho první song v rádiích, jeho sláva začala stoupat a nyní je z něj v poměrně mladém věku americká hvězdička, která nemá o fanoušky nouzi. Popularita má ovšem také své stinné stránky. Nejenže nemá skoro vůbec žádné soukromí, ale i to málo, které by mělo patřit jenom mu, organizuje někdo jiný.
Vždyť přece to, s kým se dá člověk dohromady, je jeho věc, no ne?

Bohužel pro naše hrdiny se v šoubiznisu domlouvají i vztahy naoko, které mají z namyšleného a problémového zpěváka, udělat někoho, kdo je svým fanouškům co možná nejblíže. Právě tedy vztah s prostou Vaughn z něj má udělat dokonalého kluka, který si svou spřízněnou duši našel mezi "obyčejnými" lidmi.



Ačkoliv by si s Vaughn vyměnily místo snad všechny dívky napříč Amerikou, ona ze své nové role není ani trošku nadšená. Nejenže musela přesunout na nultou kolej svého dosavadního přítele, ale také bude muset svůj volný čas trávit s klukem, který ji každým svým slovem rozpálí doběla (a to ne v tom pozitivním smyslu). Nevraživost mezi nimi je cítit od prvního okamžiku, kdy se setkali, což je pro Vaughn v podstatě dobré zjištění. Bude tak alespoň moct hodil za hlavu všechny zábrany a dá mu to "pěkně sežrat".

Do bitvy může jít člověk připravený sebevíc a stejně se vždy stane něco, s čím nepočítal. A v případě Vaughn je to bohužel charisma, šarm a také vzhled jejího protihráče. Oakley si je svého zjevu samozřejmě velice dobře vědom...čímž svou novou "přítelkyni" dohání k šílenství ještě víc. Ona se rozhodně nebude chtít stát jednou z mnoha poblázněních dívek, které Oakleymu leží u nohou. Ona nikdy!

Jak dlouho ale vydří jejich rozpoložení v této bojové náladě? Po několik měsíců spolu budou muset trávit veškeré volné chvíle a to se už na osobě celkem podepíše, ne?
Jak je vidět, mezi Vaughn a Oakleym to bude ještě pěkně jiskřit.

Výsledek obrázku pro erin watt when its real

Na tuto knihu jsem byla hodně zvědavá, jelikož předešlé knihy (ze serie Royalové), které Erin Watt napsala, se zapsaly mezi mé knižní topky. Už podle anotace bylo jasně vidět, že se i v této novince můžeme těšit na příběh, kde to mezi hlavními hrdiny bude pořádně jiskřit/skřípat. V podstatě tato nevraživost smíchaná s formou náklonnosti se mi líbila i v Papírové princezně, takže se mi autorka opět trefila přímo do vkusu.

Vaughn a Oakley tvořily úžasnou dvojici, která k sobě neodmyslitelně patřila. Každý jejich dialog byl pořádnou dávkou břitkého humoru a sarkasmu, což tvořilo podstatnou část knihy. Jejich handrkování působilo naprosto uvěřitelně a častokrát jste i vy mohli (třeba) zavzpomínat, jak jste se se svou druhou polovičkou dohadovali před započetím vašeho vztahu vy.

Něco skutečného je velmi povedenou novinkou, která uspokojí romantické čtenářky, které mají zároveň smysl pro humor. Nechte se pohltit osobitým šarmem mladého (floutka) Oakleyho, jehož charisma prochází skrze každou stránku v knize a zamilujte si příběh, který Erin Watt vytvořila tak, aby čtenáře pohladil po duši.

Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Baronet

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.