Recenze na knížku: Máš proč věřit :-)

Autor: Jessica Inclán
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 269
Série: Croyants des Troi
Anotace: Croyants des Trois, tajemní ochráni, podruhé v boji za dobro a lásku. To nejlepší z Harryho Pottera, ale pro dospělé…
Sariel, Rufus a Felix, tři bratři nadaní magickou mocí, nad nimiž dokáže zvítězit jen nejmocnější kouzlo na světě – láska.
Fabia Fairová je čarodějka. Když ale na vymrzlé ulici najde bezmocného mladého muže postiženého naprostou ztrátou paměti, nedokáže si s tím poradit ani ona. K jejímu úžasu se však později ukáže, že i on patří ke Croyantům, lidem nadaným magickou mocí. A nejen to. Za útokem na něho stojí jejich společní nepřátelé. Když pak unesou Fabiina bratra, nemilosrdný boj mágů začíná. Začíná však i něco jiného – láska. 

Obálka:Obálka je hezká. Dívka na ni ztělesňuje hlavní hrdinku, takže je obálka jednoduchá, stručná a výstižná :-))
Vazba:Když mi knížka dorazila domů byla jsem z její velikosti překvapená..Je vážně malinka :D A k její velikosti taky sedí i to, že je to paperback ;-)
Hlavní hrdina/ka:V tomto magickém příběhu bude naši hlavní hrdinkou Fabia, čarodějka, která, jako všichni ostatní jejího druhu, žije v lidském světě. Fabia je chytrá, milá a neskutečně obětavá. Prostě ten typ 100% kladného hrdiny. :-) Celým svým chováním i humorem mi byla Fabia sympatická..a tak trochu jsem jí záviděla její magické schopnosti! :D Dokázala totiž číst myšlenky! Ano, z jedné strany by se člověk dozvěděl i to co by nechtěl, ale jindy se myslím, že by se to URČITĚ hodilo ;-) :D
A dále tu máme Rufuse, mladého kouzelníka, který bohužel ztratil veškerou paměť, a kdyby nebylo Fabie, no nevím jak by se z toho dostal :D
Tihle hrdinové měli společné hlavně to, že byli oba silní a navzájem si dokázali pomoct a podržet se, což se mi moc líbilo! :-)
Děj:Život, který vede Fabia Fairová by se mohl zdát náhodnému pozorovateli úplně obyčejný až s jednou malou výjimkou. Fabia je totiž čarodějka.
Jednoho dne se ale její poklidný život obrátí vzhůru nohama, když na ulici uvidí bezmocného mladého muže a její povaha jí nedá jinak, než že ho musí zachránit. Muže je celý vyděšený, nemluví a vše nasvědčuje tomu, že ztratil paměť a nemůže si vzpomenou ani na nejzákladnější věci..Přivede ho tedy domů, ale má jakýsi divný pocit, že tu nejde jen o pouhou ztrátu paměti, ale že za tím stojí nějaké kouzlo. A její domněnka se nakonec potvrdí, takže jí je hned jasné, že se nejedná o obyčejného moyena-člověka, ale o croynata, jako je ona..
Postupem času, když se o neznámého muže stará mezi oběma začne vznikat pouto, jaké Fabia ještě s nikým jiným, kromě jejího bratra, neměla.
A asi právě to pouto pomohlo tomu, že se neznámému začne vracet paměť a Fabia konečně může konečně zjistit co se mu stalo, a kdo mu to všechno provedl. A to zjištění ji šokuje, protože tím výjde najevo, že oba mají spolčeného nepřítele-Quaina a jeho přívržence, kteří se snaží přeměnit svět, a po kterých Fabia už dlouho pátrá...
Rufus, náš neznámy, o paměť přišel v boji, když chtěl zachránit svého bratra, který je už naštěstí v bezpečí.
Všechno se zdá být na dobré cestě: Rufus, má konečně zpátky všechny vzpomínky, jeho bratr Sariel je doma a ze všeho se zotavuje a Fabia je konečně blíž k chycení Quaina. Ale nečekaně přijde další rána, když je unesen bratr Fabie, Niall. 
A teď teprve začne příběh plný dobrodružství napětí, dokonce i humoru , ale hlavně kouzel..!


Moje hodnocení:Knížka se mi četla hodně dobře a já jsme se u ní nenudila. Nejvíc mě v ní asi bavily rozhovory, které vedli Fabia a Naill pomocí svých myslí!-u těch jsem se vážně smála :D
Děj byl hodně ozvláštněn tím, že do něj autorka zakomponovala kouzla a to bylo dobře. Zajímavé také bylo to, že v textu byly často používané francouzské slovíčka, kterým jsem si nerozuměla :D , ale nevadilo mi to.

A i když je tohle 2. kniha z trilogie, chronologicky se pasuje spíše do role první.
Byla to taková oddechová a nenáročná knížka ;-)
                                                                  
                                                              Hodnocení: 3,5 z 5
                            Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Metafora :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.