Filmová podoba týdne (2)

Toto meme vymyslel  Niklaus 
O co jde?
 Každé pondělí ukážu něco o filmu podle knižní předlohy. :-)


Název: Rubinrot
Režisér: Felix Fuchssteiner
Hrají: Maria Ehrich, Uwe Kockisch, Veronica Ferres, Katarina Thalbach, Florian Bartholomai...
Podle knižní předlohy: Rudá jako rubín, Kerstin Gier(série Drahokamy)

Stručný obsah filmu: Gwendolyn Shepherdová je normální šestnáctiletá dívka, pocházející z rodiny opředené mnoha tajemstvími. Ta se týkají zvláštního genu, který je vždy předáván někomu v rodině a který umožňuje cestovat v čase. Nikdo nepochybuje, že byl gen předán její sestřenici Charlotte. Když se však Gwen náhle ocitne v Londýně na konci 19. století, ví, že právě ona je tou vyvolenou. Stojí před ní ovšem úkol. Aby objasnila největší tajemství své rodinné historie, naváže přátelství s Charlottiným arogantním přítelem Gideonem z Villiersu. Přitom zjistí, že by se člověk neměl zamilovat do někoho v jiné době. To je to pak opravdu složité! 

Můj názor:Série drahokamy od Kerstin Gier patří mezi mé nejoblíbenější knížky, ke kterým se ráda vracím!
Přesně si pamatuju, když jsem Rudou jako rubín četla poprvé-všechno v ní bylo tak krásně popsané a děj byl úžasně chytlaví(cestování do minulosti! to bych taky brala :D ), takže jsem se u knihy vůbec nenudila a přečetla jsem ji jedním dechem :-)  A pak už jsem jen čekala na pokračování!! :D :3
To, že se podle knížky natáčí i film jsem se dozvěděla chvíli před tím, než měl premiéru v Německu a popravdě jsem se toho trochu bála, protože ve filmu to je vždycky trochu jinak než v knize. Chtěla jsem ho ale i přesto vidět a čekala jsem, kdy se objeví u nás.. No ale neobjevil! U nás ho do kin prostě nedali, takže jediná šance jak film vidět byl internet.. Tam se NAŠTĚSTÍ objevil a já ho mohla v klidu shlédnout..
Dopadlo to ale tak, jak jsem očekávala. Už v prvním díle ve filmu mnoho podstatných věcí přeházeli a přišperkovali, takže z toho byl "trochu" jiný příběh!
Ani s herci jsem nebyla úplně spokojená-Gwendolyn měla oči tak razivě modré, že bylo na první pohled jasné, že se jedná o čočky! Gideon nebyl až tak špatný, ale nebyl podle mých představ a Leslie..tu jsem si představovala úplně jinak!
Nakonec ale film nebyl až tak špatný..prostě jen knížka je daleko ale daleko lepší :D :-)
                                                   
                                                                          Trailer



PS: Malá zajímavost-už zítra má v Německu premiéru pokračování Rubinrotu, Saphirblau
Saphirblau trailer


1 komentář:

  1. Skvělý:) Sérii Drahokamy mám taky hodně ráda, takže se na film budu muset potom kouknout. )

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.