Recenze na knížku: Nebezpečná láska :-)

Autor: Kateřina Petrusová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 374
Série: 1. díl z trilogie
Anotace: Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie. Co se stane, až se jednou Michael probere? Dostane se Paige ze spárů Bavettových, když odhalila jejich tajemství?

Obálka: Podle motivu obálky už můžeme poznat, že děj se bude odehrávat ve městě, konkrétně v Americe. Když jsem poprvé uviděla Nebezpečnou lásku, obálka na mě působila velmi autenticky, takže jsem si připadala, jako bych se oknem dívala na lidmi přeplněnou newyorskou ulici..:-)

Vazba: Pevná vazba  mi k této knížce naprosto sedí. Má větší počet stran..a prostě tak vypadá dobře ;-)

Hlavní hrdina/ka: V tomto příběhu se setkáváme s Paige, která se živí, jako ošetřovatelka nemocných lidí.
Paige ke v knize popsána jako starostlivá a hodná žena. I když by neměla, vytváří si až moc velké citové pouto s lidmi, které opečovává...
Je to normální dalo by se říct "obyčejná" žena, která touží po dobré práci a příteli.
A právě díky své profesi potká Michaela. Ten je o něco málo starší než Paige, jeho rodina je velmi bohatá a on sám je velmi pěkný. Ale navzdory tomu všemu se stane novým Paigeným pacientem.. Proč?..Po havárii auta se Michael schoval do své vlastní "dětské" ulity, takže má teď, nikdo neví na jak dlouho, mentalitu malého chlapce..
→Michaela mi bylo ze začátku líto, ale po nějaké době jsem ho začala brát opravdu jako malého kluka..a všem těm jeho dětským nápadům, slovíčkům a gestům jsem se musela smát!
Bylo opravdu zvláštní vědět, že se jedná o dospělého muže, který má přitom nápady malého kluka.
Proto jsem na Paige obdivovala její trpělivost! Všechno Mikeovi (jak mu říkala) vysvětlovala a ještě se s ním i hrála a vymýšlela mu pestrý program! .-)
Bylo vážně moc hezké pozorovat, jak mezi nimi vzniká jakési pouto :))



Děj: Paige Adamsová se ráda stará o starší lidi, kteří jsou nejen rádi za její pomoc, ale i za její přítomnost. A svou radost skloubila i s prací. Živí se totiž jako ošetřovatelka. V jejím okolí to lidé jako plnohodnotnou práci neberou a neustále jí domlouvají, aby si našla nějaké "normální" zaměstnání. Paige má ale svou práci ráda a své pacienty ještě víc..
A právě tím porušuje nejzákladnější pravidlo ošetřovatelů, které zní: "Nekamarádit se s pacienty a hlavně si k nim nevytvořit citové pouto!", a tím je pro ni práce složitější..
Tohle je asi jediný bod, který bere Paige ve své práci jako mínus. Vždy se s lidmi spřátelí, a když se blíží čas rozloučit se s nimi, nese to často hůř než jak jejich vlastní rodina. Proto se zařekla, že už bude pracovat je s lidmi, kteří netrpí žádnou smrtelnou nemocí.. A právě v této době dostane nabídku starat se o syna u jedné bohaté rodiny. Paige se nabídka práce zamlouvá, protože počítá s tím, že se bude starat o chlapce, který má nejspíš problémy s hyperaktivitou..
O to větší bude její překvapení, když Michaela poprvé uvidí→Není to už dávno chlapce, je dokonce o něco málo starší než ona!, ale jak později zjistí, mentalitu má, po autohavárii, jako malý chlapec..
A právě v tuto chvíli potřebuje tu nejlepší péči..
Paige sice ze začátku neví, jak se má k Mikeovi chovat, ale netrvá to dlouho a ona ho začne brát jako malé dítě a prožije s ním plno legrace :-)..
I když by se měla jen postarat o Mikea, začne i trochu pátrat co je vlastně zač celá tahle opravdu divná rodinka! Jsou nehorázně bohatí, jsou to Italové, a jak Paige později zjistí, jsou ti MAFIÁNI! Její intuice jí tedy nelhala→A ona se ocitá v mafiánském "doupěti"
Paige je z nově nabytých informací naprosto vykolejená a rozhodně jí v tom nepomůže to, že se z dětského Mikea stane opět dospělý Michael....


" Ahoj, ty jsi Michael", vydechla jsem. Podíval se mi do očí, zeširoka se usmál a zeptal se: "Umíš kreslit hasiče?"


Moje hodnocení: Když jsem poprvé na knížku narazila ihned mě zaujala svou anotací. Příběh o tom, že pečovatelka bude pečovat o dospělého, avšak dětského může, mi přišel hodně zajímavý. A taky že byl!!
Na Paige se mi od začátku líbilo to, jak byla k lidem srdečná! Nabrala své pacienty jako zdroj peněz, ale jako lidi, kteří potřebují pomoc. A podle mě díky tomuto citovému založení se starala tak hezky i o Mikea.
Byla na něj moc hodná a dokázala se vžít do toho, že on je ještě dítě. Vznikl mezi nimi moc hezký vztah, který malý Mike bral jako kamarádství. 
A právě tahle část se mi v příběhu líbila nejvíce. Mike byl tak krásně dětský, že jsem se Pige vůbec nedivila, že si ho tak rychle oblíbila.

Mikeovi jsme záviděla jeho dětskou bezstarostnost. Neřešil práci, peníze ani žádné dospělé záležitosti a povinnosti. Zajímal ho Spider-man, co bude k obědu a jestli si smí dát zmrzlinu! :D
Kdo by se do těchto krásných a bezstarostných let nechtěl vrátit?
Já tedy určitě! :3



Knížka byla opravdu čtivá, takže jsem jí přečetla jedním dechem. Nechybělo v ní nic-napětí, humor, láska, pláč..prostě nic!
Skvěle vybrané originální téma→dospělý může, který má duši dítěte!.. celé to bylo okořeněné mafiány! :D S těmi, abych řekla pravdu, jsem se ještě v knize nesetkala..a tady jsem je uvítala. Bylo to díky tomu naprosto jiné, dobré čtení!
Celou dobu jsem si vážně připadala, jako kdybych v tomto příběhu byla-všechno jsem před očima viděla jako film.;-)


I když knížku 
psala česká autorka, popsala tak dokonale velkoměstské ulice v Americe, že kdybych opravdu nevěděla, že je to dílo Kateřiny Petrusové, myslela bych si, že to musí být dílo cizího spisovatele.
Autorka píše opravdu velmi dobře a tohle je další knížka od ní, která patří mezi mé oblíbené!

Strašně moc se tedy těším na další dva díly Bavettových, které si musím přečíst co nejdříve!! :D :3

Hodnocení: 4,5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

5 komentářů:

  1. Já jsem taky Lásku zbožňovala, Nepřítele už tolik ne, tam mě štvala hodně Joan, téma bylo asi propracovanější, ale mně se nelíbilo tolik. V Lásce se mi líbilo to sociální cítění, námět a tak, taky jsem obdivovala to, jak píše, nepoznala bych, že jde o českou autorku. A mafiáni byli pro mě taky vítanou a zajímavou změnou ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Už jsme od někoho slyšela, že druhý díl se mu líbil o trošku míň no..Tak uvidím ;-)
      Jj, na "Lásku" :D máme úplně stejný názor :-)

      Vymazat
    2. Jojo, většinou jim přijde Nepřítel lepší. Přitom já běžně čtu detektivky, thrillery a tak :D Takže to není tím, že bych měla nedostatek citu pro akční děje :D

      Vymazat
  2. Celou sérii bych si chtěla přečíst :))

    OdpovědětVymazat
  3. Celá série se mi moc líbila a tento první díl se mi líbil ze všech nejvíc! :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.