Filmová podoba týdne (6)

Toto meme vymyslel   Niklaus  
O co JDE?
 Každé pondělí ukážu Něco o Filmu podle knižní předlohy. :-)




Název :  Parfém příběh vraha
Režisér: Tom Tykwer
Hrají :  Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood, Sara Forestier, Nico Baixas...
Podle knižní předlohy :  Parfém příběh vraha
Stručný obsah filmu : Jean-Baptiste Grenouille má vlastnost génia – svým nosem dokáže zachytit, detailně popsat a charakterizovat všechny vůně, které se kolem něj mihnou. Okamžitě rozpozná jejich složení, míru použitých komponentů, čehož využívá pro výrobu těch nejúžasnějších parfémů na světě. Zoufale však touží po vytvoření dokonalé vůně. Naprosto zbavený citu se rozhodne vytvořit démonickou vůni, jejíž základní esencí bude vůně mladé dívky, nevinné a čisté. A učiní pro to vše...
















Moje hodnocení: Když jsem poprvé uslyšela o tomto filmu, nechtěla jsem se na něj dívat, protože jsem se myslela, že to bude příběh o vrahovi žen (něco podobného jako například o Jacku Rozparovači).. Jednou ale když jsem jsem se doma nudila jsem se na něj přeci jen podívala-říkala jsem si, že za shlédnutí nic nedám..a byla jsem hodně překvapená! Vraždy, jako takové, byly v příběhu až to okrajové! Hlavním tématem byly všelijaké vůně, ze kterých se rodily ty nekrásnější parfémy a také život hlavního hrdiny, který, tím, že byl vyprávěn vzpomínkově, nám dal vlastně takové menší "vysvětlení" proč se choval jak se choval. Celý příběh se mi líbil hlavně tím, že byl zasazen do minulosti (i když začátek byl docela.."nehezký"..)
Až potom co jsem shlédla film jsem zjistila, že je natočen podle stejnojmenné knihy a když jsem jí pak uviděla v knihkupectví rozhodla jsme se ji koupit :)
Parfém: příběh vraha je opravdu zvláštní příběh, který dělí lidi na 2 skupiny-Ti kterým se líbí a potom Ti kterým stačilo ho vidět jednou a nezanechal v nich moc kladného. Já se neřadím ani do jedné skupiny-film se mi líbil, i když některé části mi v něm trochu vadily.Nemůžu tedy říct, že by patřil k mým nejoblíbenějším, ale také nepatří mezi ty špatné ;-) Jak říkám, je to o člověku-uvidíte tedy sami, jak na Vás Parfém zapůsobí ;-)




5 komentářů:

  1. Na tenhle film bych se taky chtěla podívat. :-) Děkuji za inspiraci :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Já viděla v LK knižní podobu, ale nekoupila jsem si ji. Taky jsem si vždy řekla, že e podívám na film, ale nikdy jsem si nevzpomněla. Ale nevypadá to špatně, takže hned teď jdu stahovat. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Parfém už jsem četla hodně dávno a ta kniha byla prostě úžasná! Ihned po dočtení jsem ji musela začít číst znovu :D I film byl překvapivě dobře natočený.

    OdpovědětVymazat
  4. Neměla jsem v plánu se na film podívat a ani si přečíst knihu. Ale teď si myslím, že by to vůbec nemuselo být špatné :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tento film a ani knihu som ešte nevidela/nečítala. Ale vyzerá to zaujímavo :)

    http://readingbookswithlove467.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.