RC: Smrtící pouto (Kronika Kambionů 2) - Jaime Reed

Autor: Jaime Reed
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 264
Série: 2.díl (Kronika Kambionů)
AnotaceJsou záhadní, přitažliví a nebezpeční... Kambioni.

Samaře začíná škola. I s Calebovou pomocí pro ni stále není jednoduché ovládnout svého démona. Navíc se o ni začne zajímat nejpřitažlivější kluk ze školy, Malik. Pouto z minulosti, které ji k němu váže, by mohlo zničit ji i Caleba. Začíná bojovat sama se sebou.
Každá válka přináší utrpení, a pokud se Samaře podaří uspět, nebude to zadarmo. Jediné špatné rozhodnutí a může přijít o všechno. Zejména, když Malik není tím, kým se zdá být.

Pokračování titulu Kronika kambionů – Osudová přitažlivost.

Obálka: Motiv obálky přesně vystihuje změny, které se odehrály od prvního dílu→ Samara má zelené oči, vypadá více atraktivněji..a taky se setkáváme s novou mužskou postavou. 
Obě obálky jsou ve stejném stylu, takže se k sérii hodí..a opět jsou zvláštně vyřešené oči hrdinů, které se ve světle lesknou :)

Vazba: Stejně jako předešlý díl, i tento je v měkké vazbě. Mně to nevadí, jelikož knížky nejsou moc tlusté. :) K celé této sérii se podle mě měkká vazba hodí ☺

Hlavní hrdina/ka: Celým příběhem nás opět provází Samara Marshallová, které se život od základu změnil ve chvíli, kdy potkala tajemného Caleba Bakera. Ten je, jak už víme z předešlého dílu, kambion.(=člověk, který v sobě má v sobě "ducha", ten se živí energií z ostatních lidí-nebo z cukrovinek!, a svému majiteli propůjčuje nadpřirozené schopnosti→mají větší sílu, stárnou pomaleji, jsou atraktivní pro opačné pohlaví apod.)
Samara se i přes všechny překážky, které jí a Calebovi byly nastraženy, do něj bezhlavě zamiluje..JENŽE při smrti její kamarádky a zároveň kambionky Nadine, se Samara stane náhradní "schránkou" pro ducha, který přebýval u Nadine, a to Lilith. V tomto díle se bude Samara snažit naučit žít jako kambion a zároveň si udržet vztah s Calebem.
Všechno by se zdálo být na dobré cestě-když je teď Samara kambionem jejímu vztahu s Calebem nic nebrání..JENOMŽE se kolem ní najednou začne motat nejatraktivnější kluk ze školy, Malik..Na to, že si jí kluci začali, díky Lilith, více všímat si už skoro zvykla, ale na Malikovi jí něco nesedělo. A když pak Samara začne kolem Malika trochu pátrat, zjistí, že její intuice jí nelhala→Malik totiž vůbec není Malik, ale Tobias-přítel Nadine, inkubus, který si chce vzít to co mu po Nadine zbylo→Lilith..a s ní také i Samaru.!



~Pro kambiony je ze všeho nejdůležitější rovnováha~



Moje hodnocení: První díl skončil opravdu velmi otevřeně (=když se Samara spojila s Lilith), takže jsem byla na tento díl hodně zvědavá. Pouštěla jsem se tedy do knížky už trochu s očekáváním, jak by se asi příběh mohl vyvíjet-v některých případech se má očekávání naplnila, ale v jiných naopak jsem byla hodně překvapená!

Celkově s tento díl spíš věnoval Samaře a Tobiasovi -to mi malinko připomnělo známou ságu Stmívání, ve které se hlavní hrdinka ve druhém díle, za nepřítomnosti jejího upířího přítele, sblížila s nejlepším kamarádem, vlkodlakem→ a milostný trojúhelník byl na světe!
Caleb se v příběhu opravdu mihne jen párkrát, to ale neznamená, že by tím příběh nějak velice strádal. Na druhou stranu jsme se více dozvěděli o Tobiasovi, a hlavně o tom, jaký vztah vedl s Nadine. 

Samara se tedy ocitla mezi dvěma muži-jeden, kterého miluje, druhý, který ji i přes všechny varovné signály v hlavě velmi silně přitahuje. S takovými milostnými trojúhelníky jsme se v knihách setkali už nesčetněkrát-tady to sice bylo ozvláštněno tím, že Tobias měl hlavně velký vliv nad Lilith, ale i tak mi to přišlo trošku ohrané. 

Co mě v předešlém díle hodně bavilo, byly problémy, které měli Samařini kamarádi-Mia a Dougie, na které ale bohužel v tomto díle nezbylo moc místa, jelikož Samara musela řešit hodně věcí, které musela tajit i před Miou a Dougiem, takže s nimi trávila hodně málo času.
Který díl se mi líbil víc? Většinou jsou lepší první díly knižních sérií, ale mě se asi o trošku líbil více tento díl. Přišlo mi, že v něm bylo více akce, zápletek..a taky se mi líbila přeměna Samary-díky Lilith.
I druhý díl opět skončil otevřeně, takže čtenáři nezbývá nic jiného než si počkat na další díl. Já jsem od knížky nečekala nic světoborného, takže mě ani nezklamala. Bylo to nenáročné čtení, které čtenáři nezabere ani mnoho času, jelikož je příběh napsaný dobře, takže se děj nevleče, má spád a opět špetku napětí.

Kdo tedy četl předešlý díl, přečtěte si i tento, je v něm ještě o trochu více napětí, setkáváme se s novými postavami a hlavně sledujeme, jak Samara zvládá roli kambionky. ;)

Hodnocení: 3,5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

3 komentáře:

  1. O této knize jsem něco málo slyšela, ale nečetla jsem ji. Na první pohled se mi však zdála super, ale po tvém příspěvku nevím, nevím. Snad si ji budu muset přečíst, abych ji sama mohla posoudit :) Ale rozhodně moc děkuji za pěkný článek :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) knížku si rozhodně přečti-jak se říká:"Čím více lidí, tím více vkusů" ;-) Jak jsem psala, knížka se mi líbila..jen to není má topka :-)

      Vymazat
  2. Pěkná recenze, na tuhle knihu se teprve chystám, ale první díl se mi líbil, tak jsem zvědavá na tenhle :D

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.