RC: Mezi nebem a zemí:Setkání s duchem - Stacey Kade

Autor: Stacey Kade
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 216
Série: Mezi nebem a zemí (1)
Anotace
Královna školy a hvězda místních roztleskávaček Alona Dareová je předurčena pro skvělou budoucnost.
 Její život však končí nečekaně pod koly autobusu. Všichni si myslí, že je navždy pryč, ale... Alona zůstala ve světě živých jako duch. 
Pouze jediný člověk ji může vnímat - spolužák a totální lúzr Will. 
Podaří se jim překonat vzájemnou nechuť a pomoct jeden druhému? Proč Alona neodešla skrze jasné světlo do onoho světa?






Obálka: Mezi nebem a zemí má moc pěknou a výstižnou obálku. Sice mám raději obaly, kde nejsou vyobrazeni hlavní hrdinové-abych si je mohla v příběhu představit podle mé 
fantazie. Ale tady byly postavy na obálce vybrané podle mě dobře, takže se mi celá obálka líbí ☻

Vazba: Knížka je celkem tenká, a proto je také v paperbacku. Mně to vůbec nevadí-jsem i radši, protože u tenkých knih se mi více líbí měkká vazba, ☺
Na pohled se mi tato knížka líbí! ☻

Hlavní hrdinka: Tímto příběhem nás bude provázet místní hvězda, roztleskávačka a nejvíce oblíbená, ale stejně tak i nenáviděná, osoba na škole -  Alona Dareová, respektive tedy  její duch.
Ano správně, Alona je totiž mrtvá!
A my se budeme postupně dozvídat o jejím „životě po životě“.
Ale vraťme se na začátek-do poslední chvíle, kdy byla ještě Alona na živu.
→ Místo toho aby byla ve škole, vyplížila se ven, aby mohla vyřídit jeden velmi důležitý telefonát, který jak posléze zjistíme, měl co dočinění s jejími rodiči.
Nebýt zmeškaného hovoru, který potřebovala udělat, a také jejího rozčilení nad celou věcí okolo oddělení jejich rodičů, nikdy by asi nevešla do silnice bez rozhlédnutí, a tak by se ji nikdy nestal osudným žlutý školní autobus.
Jenže tímto Alonina „existence“ na tomto světě nekončí, zjistí totiž, že je opět zpátky! 
Ale už pouze jako neviditelný pozůstatek svého dřívějšího já.
Její první kroky vedou, kam jinam, než do školy. Této návštěvy ale začne trpce litovat, když zjistí, že její smrt nikým neotřásla, ba dokonce jsou i tací, kteří se, po tak krátké době od její smrt,  o ní začnou bavit nehezky. Ovšem neříká se nadarmo, že všechno zlé je pro něco dobréKdyby totiž Alona nezavítala do školy, nikdy by nemohla zjistit, že není neviditelná pro všechny. 
Jedinou výjimkou, a pro ni nadějí na cestu do nebeského ráje, je totiž místní outsider Will Killian.
To že vidí duchy, ví už od dětství, ale jelikož nechtěl skončit v blázinci, snaží se svůj „dar“ přede všemi skrývat. Není to pro něj ale jednoduché, když jsou všude kolem něj, nejen živí spolužáci, ale také věčně užvanění duchové, kteří se snaží spojit se svými blízkými.
Jako asi každý kluk ze střední školy, byl i on trochu platonicky zamilovaný do Alony, která si ale značně ubírala na „kráse“ svým sebestředným chováním.
Když ji proto spatřil na školním dvoře, pár dní po její smrti, jak brečí nad tím, že ji nikdo nepostrádá, musel se tomu z duše zasmát! → Ne že by jí smrt přál. To ne! Ale za celou dobu co Alonu z dálky pozoroval, neviděl ji nikdy vyvedenou z míry a jinak než bez svého jsem-prostě-nejlepší úsměvu. 
Bylo proto docela zábavné vidět ji s nudlí u nosu.
Jakmile ale Alona zjistila, že není pro celý svět jen neviditelným duchem, rozhodla se, že jí Will pomůže najít cestu tam, kam by měla TEĎ být! A to v nebi!
Jak spolu ale můžou vyjít outsider a roztleskávačka? Co všechno jim bude stát v cestě?
A hlavně zaslouží si Alona opravdu do nebe?


Umírání měl být nejhorší okamžik v životě. Pochopte, nechat se přeje školním autobusem plným šprtů, zatímco máte na sobě předepsané oblečení na tělocvik, což jsou červené silonové trenky a prakticky průhledné bílé tričko? Horší už to být nemůže. 
Nebo jsem si to aspoň myslela.


Moje hodnocení: Přiznám se, že když jsem se do této knihy pouštěla moc jsem od ní neočekávala. Přeci jenom je to příběh o duchu roztleskávačky! :D
Ale hned od začátku knihy jsem byla vážně překvapená!
Styl autorky se mi moc líbil a já jsem se do příběhu na plno začetla. ☺
S každou nadcházející kapitolou jsem čekala, jakou další zápletku autorka pro naše hrdiny vymyslí a nemohla jsem knihu odložit.
Celý tento příběh autorka pojala moc dobře, jelikož nebyl vůbec smutný nebo depresivní. I když se v něm jednalo hlavně o smrt a vlastně naše hlavní hrdinka byla od začátku knihy mrtvá, tak nějak se to v ději ztratilo.
Bylo to asi hlavně proto, že se Alona, co se týče smrti, vůbec nelitovala, neřešila co by se stalo „Kdyby…“. Byla s tím, že je mrtvá „smířená“.
To mě docela překvapilo, vzhledem k tomu, jak pak Alonu vykreslovali její spolužáci. 
Spíš bych ji tipovala na holku, která bude celé dny jako duch sedět a litovat toho, že už nebude moct jít nakupovat do obchoďáku, nebo jít na ples apod.
V tomhle mě tedy Alona hodně překvapila, takže mi ani nepřišla tak nesnesitelná a namyšlená, jak se o ní bavili lidé ve škole.
Další překvapení mě rázem čekalo u Willa. 
Čekala jsem hodně věcí, ale rozhodně né to, že bude odjakživa vídat a slýchat duchy!
Oba hrdinové se mi líbili a jakmile se oba spojili, u jejich zápletek jsem se kolikrát docela nasmála! ☻

Mezi nebem a zemí: Setkání s duchem velmi předčilo mé očekávání a já jsem si čtení moc užila! I když to bylo vyprávění o naprosto smyšlené věcí, která se (asi) nikdy nestane – což je na jedné straně dobře, protože sražený autobusem by nechtěl být nikdo!! :D
Ale i přes velkou fikci v knize, se mi příběh vážně moc líbil a já ho mohu jen doporučit ☺
Těším se, až se pustím do dalšího dílu. 
;)



Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

3 komentáře:

  1. Mňa táto kniha veľmi pozitívne prekvapila :) odporúčala by som ju ďalej

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna ji také ctu :D a musím přiznat, ze se mi zatím také líbí a ze předčila me očekávání :) pěkná recenze

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.