Novinky v knihovně! :) (46)

Ahoj! Po dlouhé době je tu opět článek. ☺
Přes týden, kdy mám školu, jsem ráda, když udělám nějakou recenzi apod. a ostatní články si nechávám na víkend.
Vzhledem k tomu, že se ke knižním balíčkům dostanu AŽ, když dorazím domů, což je ve čtvrtek, budou i rozbalovací články bývat nejspíše na konci týdne. :D
Tento týden na mě doma čekala opravdu pěkná várka knížek, tak si je půjdeme rovnou ukázat. ;)







Na první balíček jsem už netrpělivě čekala...☺
..už podle rozbalování je vidět, že je to pořádná knížka!

Jonathan Strange a pan Norrell! Tato knížka mě svou anotací opravdu zaujala a já jsem vážně moc ráda, že se ke mně dostala ☺☺
  • Popis knihy: Na počátku devatenáctého století už v Anglii nikdo na kouzlení nevěří. Dokud se v Hurtfewském opatství neobjeví samotářský pan Norrell, který nechá obživnout sochy v yorské katedrále. Zpráva o návratu magie se brzy rozlétne po celé Anglii. A je to jako na zavolanou: Napoleon dobyl Evropu, začíná pokukovat i po Britských ostrovech a pomoc kouzel může být k odražení zatím neporazitelného agresora klíčová… Světoznámý fantastický román Jonathan Strange a pan Norrell výrazně vybočuje ze standardu žánru. Kromě výtečné zápletky a bohatého děje čtenáři nabízí ojedinělý literární styl, který odborníci srovnávají s mistrovstvím klasiků Jane Austenové nebo Williama Thackeraye.


A je tu další balíček...

...ve kterém se nachází dvě knížky..

Možná v jiném životě mě ihned po přečtení anotace zaujala, jelikož mi připomněla film Srdcová sedma (který mám ráda) a navíc je to opravdu originální příběh.☻Moc se na něj těším :)

  • Popis knihyHannah Martinové je devětadvacet a stále ještě netuší, co se životem. Od promoce žila v šesti různých městech a vystřídala bezpočet zaměstnání. Poté co se v New Yorku zaplete se ženatým mužem, rozhodne se vrátit zpátky do rodného Los Angeles. Zabydlí se u své kamarádky Gabby, která ji zavede na večírek s dávnými přáteli. Právě tam se Hannah setká se svým bývalým přítelem Ethanem. Gabby chce ale už po půlnoci domů a Hannah se ocitá před těžkou volbou – buď odejde s kamarádkou, anebo zůstane s Ethanem.
    Váhá. Co se stane, když odjede s Gabby? A co se stane, když ne? Od této chvíle se kniha štěpí na dva různé příběhy s velikými důsledky pro Hannah i pro lidi kolem ní. A jak se obě odlišné reality rozvíjejí, vyvstávají v příběhu hlubší otázky o osudu a pravé lásce: Platí, že co se má stát, to se stane? Jak moc náš život určuje náhoda? A existuje něco jako spřízněná duše? Hannah věří, že ano. A v obou světech je přesvědčená, že ji našla.

Další knížka, Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala, je trochu ze stejného soudku, jako knížka předešlá. Také má originální zápletku a já se těším až se do ní pustím. ☻

  • Popis knihy: Všichni si pamatují svou první lásku. A Holly si rozhodně pamatuje Alexe, přestože tehdy na gymplu své skutečné city z nejistoty maskovala přátelstvím. Navíc pak usoudila, že láska není o tom, abyste skočili po prvním hezkém klukovi, který se vám namane, a ani pubertální sny o cestování se nutně nemusí splnit. Pak se odstěhovala do Londýna a začala pracovat jako sekretářka. I když je fakt, že si není až tak jistá, jestli tajné milostné schůzky se šéfem jsou zrovna to pravé. Ale co když ty středoškolské city úplně nevychladly? Alex se hodlá naplno věnovat svému vysněnému povolání. Rozhodl se pro nový začátek ve velkoměstě a je si téměř jistý, že přestěhování do Londýna nemá vůbec nic společného s Holly, jeho bývalou tajnou láskou. Téměř. Jak člověk pozná, že to takhle mělo být…, nebo že tohle se vlastně nikdy nemělo stát? Je možné, aby mezi mužem a ženou existovalo čisté přátelství? Anebo platí, že kamarád taky rád? Ohromně vtipné a pozitivní vyprávění o první lásce, druhých šancích a všech těch věcech okolo. Dokonalá četba pro fanoušky romantických komedií jako Láska nebeská, Notting Hill a Deník Bridget Jonesové.

A jako poslední tu máme knížku do nakladatelství Grada..

:)

Po Posledním nádechu se mi do rukou dostala od Lucy Clarkeové knížka Modrá☻. Už jen svou obálkou je nádherná! - nemůžu se na ni vynadívat! :)

  • Popis knihy: „Co se stane, když je pravda unášena vlnami pryč z našeho dosahu…“ Poklidný výlet na moři? Ani náhodou! Koupání v průzračné vodě a popíjení tropických koktejlů se až příliš brzy promění ve zlověstnou noční můru… Lana a její nejlepší kamarádka Kitty se vydají hledat svobodu a dobrodružství. Jejich sen volně cestovat se jim splní, když získají možnost plavit se na Modré – jachtě, která pluje z Filipín na Nový Zéland. Spolu se svými novými přáteli rychle podlehnou kouzlu vzdálených ostrovů a divokých večírků na jachtě.
    Z ráje se ale brzy stává peklo – Lana a Kitty zjišťují, že každý na palubě má nějaké tajemství, a navíc jeden z jejich nových přátel po jedné hádce záhadně zmizí... Nebezpečné vlny nedůvěry a lží ohrožují nezávazné letní dobrodružství na lodi, někteří se však svého vysněného ráje nehodlají jen tak vzdát… a to za jakoukoli cenu!

12 komentářů:

  1. Krásné přírůstky :) Možná v jiném životě mě docela zaujalo, tak jsem zvědavá, jak se Ti bude líbit. Nejlepší věc, která se mi nikdy nestala na mě působí moc romanticky :D Každopádně ta poslední kniha má naprosto nádhernou obálku!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano na tu se těším nejvíc, no uvidím jestli jak s tou romantikou :D
      Jj Modrá je povedená. :)

      Vymazat
  2. To muselo být radosti, tolik balíčků :-D

    OdpovědětVymazat
  3. Tolik nových knížek, jůůů :D

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné knížky - snad se ti budou i líbit ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera! :-) Hlavně ten Jonathan Strange :).

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé, tolik knížek! Snad se ti budou všechny líbit. :)

    Rimmel Wonder'full Wake Me Up

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.