RC: Láska jako z filmu - Victoria van Tiem

Autor: Victoria van Tiem
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 264

Název v originále: Love like the movies
Série: -------
Anotace: Máte-li rády romantické komedie, připravte si popcorn, sedněte si na gauč a začtěte se!

Scénář života Kenzi Shawové je napsaný do poslední tečky. Má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře i úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a společně se těší, až založí rodinu. Pak se ale na scéně objeví její bývalý Shane a chce získat Kenzi zpět. Má plán. Pod záminkou nového pracovního projektu spolu mají prožít scény z celé řady romantických komedií – třeba ze Samotáře v Seattlu, Deníku Bridget Jonesové, Pretty Woman nebo Hříšného tance. A děj se rázem začne ubírat jiným směrem…

Stačí týden a Kenziin život je vzhůru nohama. Hrozí, že přijde o práci, a váhá, kdo je pro ni ten pravý. Má si vzít Bradleyho, který se perfektně hodí do jejich rodiny, nebo všechno riskovat pro lásku jako z filmu? Jeho rty se stočí lehce vzhůru, když hovoří. „Říkávalas, že nechceš být jenom zamilovaná, že chceš milovat jako ve filmu. Vzpomínáš?“



Kenzi Shawowá má před sebou slibnou až skoro dokonalou budoucnost. Má krásného snoubence, dobrou práci, která ji baví, a tak je sama se sebou nadmíru spokojená.

Stačí ale jeden nový klient, který navštíví firmu, ve které Kenzi pracuje, a celý její dosavadní život je pořádně otřesen. Tím movitým klientem je totiž k jejímu velkému překvapení její bývalý kluk, Bradely, který ji kdysi zlomil srdce.

Ten se od prvního okamžiku jejich setkání bude snažit Kenzi omluvit, a když nakonec zjistí, že ona ho vyslechnout nechce, vymyslí plán číslo B. 
Jako nový, a k tomu bohatý, zákazník je pro firmu velmi důležitý, a tak s Kenzi udělá dohodu. Nechá si u nich udělat zakázku, ale jen tehdy, pokud ji bude mít na starosti ona – a to znamená, že bude v blízkém kontaktu s ním jako s klientem a navrch k tomu s ním bude muset absolvovat filmový maratón těch nejromantičtějších filmů, které byly natočeny. Kenzi by nejraději na tuto nabídku nepřistoupila, jak ale ví, nic jiného jí nezbývá.
Bradley je odhodlaný přivést zpátky tu neochvějnou romantičku, kterou kdysi znal a zamiloval si ji.
Stačí ale pár setkání těchto dvou dávných spřízněných duší a stane se mnohem víc než by se dalo čekat. Kenzi najednou na celý svůj život, který doposud žila, začne pohlížet úplně jinak a začne si na něm všímat nepatrných prasklinek, které dříve neviděla.



Láska jako z filmu je romantická knížka, u které od první stránky víte, že bude celkem předvídatelná a chvílemi přitažená za vlasy. 
Pokud se ale s tímto vědomím do knížky pouštíte, nejste z otřepaných situací a kapitol nijak překvapeni, a naopak si můžete užívat groteskní situace, které Kenzi potkají a také opravdu moc pěkné filmové kulisy.
Ty dodávaly romantickým scénám onu třešničku na dortu a člověk tak po přečtení pár kapitol dostal chuť znovu si pustit Deník Bridget Jonesové nebo Pretty Woman.
Jak už jsem zmiňovala, takto laděné knížky jsou celkem předvídatelné, ale tady se našlo i několik situací, které nakonec dopadly velmi překvapivě.
Žádnou z postav jsem si nijak zvlášť neoblíbila, za to mi tam jedna pěkně lezla na nervy a ke konci, když se ukázalo, že dokáže lézt ještě více na nervy než jsem myslela, jsem opravdu doufala, že jí autorka připraví něco do cesty.
Ke konci knihy jsem byla velmi zvědavá, jak příběh autorka zakončí. Čekala jsem nějaký pohádkový konec, který by snad ani nebyl k uvěření, ale oproti mnoha pasážím z příběhu, byl konec relativně jednoduchý a nepřeplácaný.
Je to opravdu ta pravá knížka na volné chvíle, kdy si chcete přečíst příběh, u kterého se nebudete nijak stresovat a jehož čtení si užijete.☺



Hodnocení : 3,8 z 5

 Za poskytnutí recenzní e-knihy moc děkuji knihkupectví
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

2 komentáře:

  1. Ačkoliv moc nemusím prvoplánovité knížky, tahle vypadá celjem zajímavě. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.