Wishlist (7) - Prosinec 2015

Už dlouho na seznam chtěních knížek skoro nic nepřipisovala, jelikož jsem věděla, že na čtení mám opravdu méně času než přes volno a prázdniny. Seznam jsem si začala postupně psát na začátku prosince a chtěla jsem ho na blog dát už dříve, ale nějak mi to nevyšlo. ☺
Dávám ho tu tedy teď. Sice už je po nadělovacím období, ale ještě jsem nezveřejnila článek s dárky, které jsem dostala, takže se může stát, že některou ze zmíněných knížek jsem byla obdarována. :)
Jelikož jsem dlouho žádný seznam nepsala, pojmu tento Wishlist trochu rozsáhle. Nebudou zde tedy pouze knížky, které vyšly úplně čerstvě, jelikož si tak vynahradím měsíce bez připisování na seznam. :)





Abigail Rooková právě přicestovala do New Fiddlehamu v Nové Anglii. Píše se rok 1892 a ona nutn ě potřebuje najít práci. Potkává R. F. Jackabyho, detektiva objasňujícího nevysvětlené jevy, jehož bystré oko si všímá všeho neobvyklého – což zahrnuje i pozorování nadpřirozených bytostí. Abigail má zase jiný dar, dokáže si všímat obyčejných, ale podstatných detailů, takže se na místo Jackabyho asistentky výborně hodí. Hned během svého prvního dne v novém zaměstnání se Abigail ocitne uprostřed napínavého případu: ve měst ě řádí sériový vrah. Policie je přesvědčená, že se jedná o běžného kriminálníka, ale Jackaby si je jistý, že za vším stojí nelidská stvůra, jejíž existenci policie – s výjimkou mladého pohledného detektiva Charlieho Canea – vytrvale popírá.


→Detektivní příběhy mám odjakživa moc ráda a Sherlocka - v jakékoliv podobě - jakbysmet!
Jackaby mě svou anotací opravdu uchvátil a já si teď na něj dělám místo ve své knihovně (a taky v peněžence!☺)



Patnáctiletá Zoe tráví noci neobvyklým způsobem: v zahradní kůlně píše dopisy Stuartu Harrisovi, usvědčenému vrahovi odsouzenému k trestu smrti, toho času v texaské věznici. Je přesvědčená, že jen on může pochopit její neobvyklý příběh. O jejím tajemství nemá nikdo v okolí ani zdání, přesto se rozhodla svěřit ho papíru, v naději, že tak odčiní své chyby. 


→ Když jsem tuhle knížku uviděla poprvé, myslela jsem si, že by se mi moc nelíbila, a tak jsem o jejím přečtení nijak neuvažovala.
Její zvláštní název mi ale stále zůstával v hlavě, a tak jsem ji jednou vyhledala v knihkupectví a podívala se na ni naživo.
Musím říct, že obálka je opravdu povedená, a když jsem ji držela v ruce, tak nějak jsem, ani nevím proč, změnila názor. Poté si stačilo doma přečíst dvě recenze na internetu a Kečupová mračna jsem ihned připisovala na můj seznam.☻




Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Krátce nato se Rachel dozví, že se „její“ Jess pohřešuje, a proto se rozhodne obrátit na policii. Není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku, zatímco se stále více zaplétá do příběhu, který není její, ale jenž nakonec obrátí naruby život úplně všem…

→ Dívka ve vlaku mě zaujala ihned, jakmile vyšla a to ne proto, že bych se dívala na zlatý znak Bestselleru, ale kvůli anotaci, která přímo láká k jejímu přečtení. Mám ráda tajemné příběhy s netradiční zápletkou a to všechno Dívka ve vlaku má.☺






V čase napadení Sovětského svazu Německem se seznámí a zamilují hrdinové tohoto románu: sedmnáctiletá zelenooká Taťána a o několik let starší nadporučík Alexandr, skrývající před NKVD svůj americký původ. Jejich láska musí překonávat strach z prozrazení, lidskou zášť, válečné trampoty a zejména hlad a utrpení během leningradské blokády. Houževnatá Táňa překoná všechny útrapy a nakonec se jí podaří uprchnout do Ameriky, Alexandrův osud zůstává otevřený.




→ Měděný jezdec se už jednou v mém Wishlistu objevil, a přesto jsme si ho ještě stále nepořídila. Letos jsem si ale řekla, že si na něho za každou cenu našetřím! Ohlasy na tento příběh jsou totiž opravdu hodně kladné a já si ho prostě musím přečíst! ☻






Sníh o Vánocích je hezká věc, ale čeho je moc, toho je příliš. Taková sněhová bouře umí zamíchat i těmi nejlepšími plány – a když k tomu ještě připočtete čtrnáct roztleskávaček, jedno miniprase a keramickou vesničku pro elfy, bylo by na rozpletení všech těch zmatků v městečku Gracetown skoro zapotřebí nějakého anděla! Tři vánoční příběhy o tom, že ne vždycky je to, oč stojíte, taky to pravé...






→  Knížka, která mě jednoznačně uchvátila svou krásnou obálkou, která navodí tu správnou vánoční atmosféru. Sněží, sněží... mě hodně láká a já doufám, že si ji co nejdříve přečtu. :)







Sirotek Pip je chudý jako kostelní myš a sní o bohatství a životě v lepší společnosti. Velké naděje do budoucna mu přinese jmění, které dostane od neznámého dobrodince. Pip odjede do Londýna, tam si užívá získané společenské postavení, je obklopen novými přáteli, konečně se smí ucházet o dívku svého srdce. Ale žádná růže není bez trní..






→ Díla Charlese Dickense mám ráda a na tohle jsem narazila úplnou náhodou. Přivedla mě k němu obálka, na které jsem poznala známé herce a byla jsem zvědavá, co je to za příběh. Po přečtení anotace jsem ale  nebyla o moc chytřejší. Je napsána tak, aby si člověk prostě knihu přečetl. A vzhledem k tomu, že mám opravdu moc ráda díla, která jsou zasazená do dřívější společnost, určitě si ji nenchám ujít. ☺





Nastává barbarský nový věk... Píše se rok 1888 a královna Viktorie se znovu provdala. Za manžela si vzala valašského knížete neblaze proslulého jako hrabě Dracula. Obyvatelé Londýna se stále častěji rozhodují pro upíří existenci a Draculova nečistá pokrevní linie se nezadržitelně šíří všemi vrstvami společnosti. V ponurých uličkách Whitechapelu kuchá mladé upírky vrah přezdívaný „Stříbrný nůž“. Při pátrání po sadistickém zabijákovi musí spojit síly věčně mladá upírka Genevieve Dieudonné a Charles Beauregard ze záhadného klubu Diogenes, aby se krůček po krůčku přiblížili na dosah tomu nejkrvežíznivějšímu vládci, jakého kdy Anglie poznala. Jeden z nejproslulejších upírských románů dvacátého století mísí prvky alternativní historie, děsivých příběhů a steampunku do zcela opojné směsi, kterou Neil Gaiman označil za povinnou četbu.

Anno Dracula je kniha, která mě zaujala svým názvem a já jsem si z čiré zvědavosti přečetla anotaci. A aniž bych to čekala, zaujala mě. Je tady zpracovaný netradiční příběh a mě by opravdu zajímalo, jak se toho autor zhostil. ;)

2 komentáře:

  1. Dívku ve vlaku četla kamarádka a strašně se mi líbila, a o Měděném jezdci mluví spoustu lidí hlavně v tom dobrém slova smylu :) Sněží sněží jsem četla, a bylo to fajn, ale zase nic extra vyjímečného asi nečekej. Ale špatné to není :)
    A ta Kečupová mračna vypadají skvěle! Asi si je pořídím :D

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.