RC: Galgad (Příběh strážce země) - Ergall

Autor: Ergal
Nakladatelství: Na vlastní náklad
Počet stran: 232
Série: 1. kniha
Anotace
V dávných dobách, v dolině v prastarém lese obehnanými horami, se probudí nejmocnější strážce Gathary. Není to náhoda. Na svět přišli ti noví, odlišují se od ostatních, narušují snad křehkou rovnováhu?
Navíc se schyluje k válce mezi lidmi, nadvláda zdvojeného kříže rozpíná ruce. Galgad pátrá po pravdě. Nenalézá však vlky ani ostatní.
Nechte se okouzlit poutavým příběhem, nechte se uchvátit prastarými lesy, v nichž tečou čisté řeky. Budete mít pocit, jako byste sami chodili těmi místy, potkávali tvory z prastaré říše. 
Obdivujte hrdiny i obyčejné lidi, kteří se snaží bojovat s nepřízní osudu. 
Odhalte kruté pravdy našich činů.





"Probudili jste jejich démony, démony lesů."
"Mlč, sakra, zařval nejurostlejší svíraje sekyru, zároveň mu zrak jezdil ze strany na stranu."
"Jak mlč? Copak jsi neviděl, vždyť nás pobíjel jako mouchy."



Fantasy jsem nečetla už opravdu dlouho,a tak jsem byla zvědavá, jak mě tento příběh zaujme.
Prvně musím říct, že se mi líbil nápad, zasadit děj do přírody a celkově ho s ní propojit a vytvořit tak docela jinou fantasy, než na jakou jsme zvyklí. Mám ráda, když je  v knize hodně popsáno prostředí, takže si ho pak můžu představit co nejlépe - a u fantasy si to užiji dvakrát tolik. 
Při čtení jsme si kolikrát připadala, že jsem přímo v příběhu, a tak mi stránka za stránkou ubíhala raz dva. 
Při čtení o lesním ochránci a přírodě, která se chce bránit lidem, jsem si tak trochu vzpomněla na knižní sérii Kronika rodu Spiderwicků, kterou jsem četla, když jsem byla mladší (a která se mi také moc líbila!), což jen upevnilo mé nadšení dějem. 
Moc dobře bylo propracováno také hlavní téma, které bylo, jak už jsem zmiňovala → o přírodě, která je pleněna lidmi, si to už nechce nechat líbit, a tak se probouzí lesní ochránce, a náš hlavní hrdina, Galgad.
Kolem něj se ale v knize objevilo mnoho dalších hrdinů, kteří příběh hezky oživili a došperkovali.
Začátek knihy se může zdát takový poklidný a pomalý, ale jakmile na scénu přichází Galgad, všechno se úplně otáčí.
Na čtenáře budou v daleké minulosti čekat bojovníci s meči a následně války, kterých se účastní.


Co je ale asi na celém příběhu nejpozoruhodnější, je fakt, že s podobným problémem, který řeší Galgad, se setkáváme i v naší době. 
Příroda a hlavně to, jak na ni člověk působí, je téma, nad kterým se člověk, při četbě této knížky, hodně zamyslí – přeci jenom, přírodu máme JENOM JEDNU.
Galgad byla knížka zvláštní už svým formátem, jelikož byla opravdu malinká (oproti ostatním knihám, které mám v knihovně, vypadá až skoro miniaturně). Bylo to opravdu originální dílo, které nadchne každého čtenáře fantasy knížek a milovníky příběhů zasazených do historických dob.☺ Byla jsem velmi mile překvapená tím, jak byl celkově příběh zpracovaný a jaký kladný dojem dojem ve mně zanechal. 


"Harmonie, vyvíjená po miliardy let, je narušena."



Galgad byla knížka zvláštní už svým formátem, jelikož byla opravdu malinká (oproti ostatním knihám, které mám v knihovně, vypadá až skoro miniaturně). Bylo to opravdu originální dílo, které nadchne každého čtenáře fantasy knížek a milovníky příběhů zasazených do historických dob.☺ Byla jsem velmi mile překvapená tím, jak byl celkově příběh zpracovaný a jaký kladný dojem dojem ve mně zanechal. 

Pokud o této knize slyšíte poprvé, určitě ji zařaďte do svého seznamu. Velké plus je originalita, kterou každý čtenář jistě ocení, a také velká slovní zásoba, která mě osobně velmi potěšilaPříběh se mi četl opravdu rychle, jak díky dobrému spádu, tak díky malému počtu stran. 
Jsem opravdu moc ráda, že jsme si ji mohla přečíst a můžu ji jen doporučit.



Moje hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji samotnému autorovi.☺

6 komentářů:

  1. Jee, to bych si chtěla přečíst! Poté, co jsem viděla v kině The Revenant, tak jsem se zamilovala do těchto přírodních témat. Kde knihu můžu sehnat? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš ji sehnat na e-shopech - například: https://www.kosmas.cz/knihy/206813/galgad-pribeh-strazce-zeme/
      https://www.bux.cz/knihy/191339-galgad-pribeh-strazce-zeme.html
      :)

      Vymazat
  2. Děkuji za recenzi! Nedávno jsem knihu vyhrála a hned po zkouškách se na ni chci vrhnout :)
    http://fiamorisrunning.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá recenze! Já jsem knihu dostala od autora už hodně dlouho a moc se mi kniha líbila. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.