RC: Odvrácená tvář lásky - Colleen Hoover

Autor: Colleen Hoover
Nakladatelství: Yoli
Počet stran: 338
Název v originále: Ugly Love
Série:----
AnotaceNeptej se na minulost a nepočítej s budoucností... Dvě jasně daná pravidla. Jak dlouho ale můžou fungovat v lásce? 

Když se vysokoškolačka Tate Collinsová na čas přestěhuje ke svému staršímu bratrovi a seznámí se s jeho kamarádem, pilotem Milesem Archerem, není to rozhodně láska na první pohled. Není to dokonce ani přátelství, jen vzájemná prudká a neovladatelná touha. Miles kupodivu váhá déle než Tate, ale nakonec i on potlačí svoje zábrany. Už po prvním milování je zřejmé, že fyzicky si oba dokonale vyhovují. Oboustranná domluva zní jasně: on o lásku nestojí, ona na ni nemá čas, takže zůstanou jen u sexu. Jenže Tate brzy zjišťuje, že chce se záhadným, uzavřeným a posmutnělým Milesem prožít mnohem víc. Že chce porušit obě jeho pravidla: neptat se na minulost a nepočítat s budoucností.

Jenže Miles sám už si není jistý, jestli je dokáže dodržet. Protože láska je silnější než pravidla, sliby a odhodlání. I když její odvrácená tvář je tak děsivá…


„Neptej se mě na minulost. A nečekej žádnou budoucnost.“



Když se mladičká zdravotní sestřička Tate přistěhovala ke svému staršímu bratrovu Ianovi, určitě nečekala jak moc to zasáhne do jejího života. 
Už první den jejího příjezdu byl na míle vzdálený tomu, co by čekala. Nejdříve potká zvláštního staříka, který si říká Kapitán – ten se ovšem po chvilce ukáže jako velmi sympatický pán - , potom zjistí, že přede dveřmi bratrova bytu leží nějaký cizí opilce a nakonec se od svého bratra dozví, že ten cizí opilce není zase tak úplně cizí. 
Přesněji řečeno je to jeho kamarád z práce, Miles.

Tateina první v noc novém bytě je tedy docela hektická, jelikož musí na gauči v obýváku ubytovat také Milese. Ten se dalšího rána ukáže jako velmi uzavřený a nedůtklivý člověk. Svou vizáží ji ovšem neustále dostává do kolen! A když se posléze dozví, že on i jeho bratr pracují u leteckých aerolinií jako piloti, představa Milese v pilotním oblečení se jí hodně dlouho přehrává v hlavě.
Připadá si jako malá školačka, která se bezhlavě zaláskovala do kluka z vedlejší třídy, který na ni ovšem nijak zvlášť nereaguje. Působí až divně, jak je odtažitý..a hlavně to, že se nikdy skoro nezasměje.

Není se tedy čemu divit, že je naprosto vykolejená, když jí jednoho večera dá návrh – jelikož se oba navzájem přitahují (první šok) a on už hodně dlouho neměl žádnou dívku (druhý šok), mohli by si navzájem vypomoct a mít spolu na dobu neurčitou „vztah“ založený čistě na fyzickém kontaktu (třetí šok).
Jediné co po ní bude vyžadovat je dodržovat tato dvě pravidla:
Neptej se mě na minulost. A nečekej žádnou budoucnost.

Mozek jí dává nespočet důvodů, proč by to měla odmítnout, ale protentokrát dá rozum na chvíli stranou a kývne na to.
Vždyť její minulý vztah ztroskotal právě na tom, že byla zabraná až moc do práce a nevěnovala čas lásce. Tak proč by teď měla své priority měnit?
Jedna věc je ovšem něco říct a ta další to udělat. Po prvním setkání s Milesem, začne Tate pociťovat nedobrý pocit, že se chytila do pasti, kterousi si sama nastražila.
Dokáže dodržet svůj slib a udržet si přitom své srdce pohromadě?
A co tak strašného se mohlo Milesovi stát, že je pro něj normální vztah zakázaným územím?



„Láska není vždycky hezká věc, Tate. Někdy strávíte všechen svůj čas nadějí, že se něco změní. Že to bude lepší. A než se vzpamatujete, jste zase na startovní čáře, a někde cestou jste ztratila srdce.“





Nová kniha od Colleen Hoover, která u nás právě vyšla, pro mě byla velkou neznámou, jelikož právě Odvrácená tvář lásky byla první kniha, která mi od Colleen přišla pod ruku. Na autorčiny knihy jsem slyšela jen samou chválu, a tak jsem byla velmi zvědavá, jak na mě kniha zapůsobí.
Jako první mě zaujala originální jména, která autorka pro své hrdiny vybrala – nebyl to opět nějaký Jason, John, Daniel apod. -, což mě ještě více nalákalo k přečtení knihy.

A teď už k samotnému příběhu. V příběhu se střádají kapitoly vyprávěné z pohledu Tate a z pohledu Milese, což nám dává větší možnost nahlédnout do „zákulisí“. Zároveň se tu ale prolínají kapitoly, které jsou věnovány Milesově minulosti, takže se každou novou kapitolou dozvídáme střípek po střípku, co se mu  před několika lety odehrálo, že to na něm zanechalo takové stopyKapitoly věnované Milesovi byly opravdu nabité emocemi – s každou další stránkou se před námi rozprostíral dávný příběh, při kterém jsme poznali bolest, kterou v sobě Miles tak dlouho ukrývá.

V příběhu najdeme také pasáže věnované (lehčí) erotice, která ovšem vůbec neubírá na čtivosti. Autorka jí použila tak akorát, takže nemáte vůbec pocit, že by to bylo nějak nevhodné a celkově tím tak posunula věk hlavních hrdinů, takže se neocitáme ve škole, ale v „dospělejší“ sféře, kdy naši hrdinové musí chodit do práce apod., což bylo oproti YA literatuře vítanou změnou - tato kniha spíše spadá do "new adult" -


Miles a Tate tvořili opravdu úžasnou dvojku – ona byla veselá, svá a taky trochu mírně zbrklá a otevřená dívka, která se do všeho vrhala po hlavě. Miles byl naopak velmi opatrný, všechno raději dvakrát měřil a až pak řezal a byl velmi ale opravdu velmi uzavřený. Když ovšem byli spolu dokonale se doplňovali. Tate měla na vše vtipnou a trefnou odpověď a dokázala najít Milesovu bezstarostnou a žertovnou stránku, o které si myslela (a my s ní), že snad ani neexistuje.

Colleen Hoover vytvořila jednoznačně (další) vynikající čtivý příběh, u kterého se budete smát, budete soucítit s hlavními hrdiny a místy se také možná budete červenat... 
A to nejdůležitější? Rozhodně si ho užijete! ☺


Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu Dobré knihy.
Knihu zakoupíte ZDE 
Nakladatelství Fragment

4 komentáře:

  1. Velmi povedená recenze. Od Hooverové jsem zatím nic nečetla, ale na Odvrácenou tvář lásky se určitě chystám. :) Přeji krásný večer! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze! :)
    Od autorky mám doma její ostatní knihy, ale ještě jsem se k nim nedostala. Tuto mám na wishlistu, ale pořád nevím, zda tam na mě té erotiky nebude až moc :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Jak jsem psala, nebylo to až moc "otevřené", Colleen vystihla hranici těchto témat, takže si myslím, že tam toho není moc. :)

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.