RC: Navždy a věčně - Jennifer L. Armenrout


Nemluvit je někdy mnohem snazší než někomu svá tajemství svěřit.



 Mallory Dodgeová je až příliš tichá dívka, které život na bedra naložil více než je zdrávo. Její nemluvnost se pro ni stal štítem, který v průběhu let sílí a sílí a nyní je opravdu těžké jej prorazit.
Mezi svými vrstevníky proto patří mezi podivínku, která je asi němá.

Jen jediný člověk ji rozumí a pro něj je Mallory pouze tichou "Myškou". Rider znal Mallory v době, kdy ji před čtyřmi lety potkala ona hrozná událost, která na ni zanechala stopy dodnes.
V té době je také osud rozdělil a oni si mysleli, že už se nikdy neuvidí.

Jaké překvapení to pak na Mallory čeká, když nastoupí na novou školu a hned první den na svého dávného přítele narazí. Jednak je šťastná, že se znovu setkali, ale z druhé strany je Rider její živou vzpomínkou na to,kvůli čemu nemluví.
Oba toto setkání berou jako druhou šanci pro jejich přátelství a chtějí si ztracený čas co nejvíce vynahradit.
Jelikož je ale Rider na této škole velmi populární začne se postupně o Mallory zajímat skoro celá škola - hlavně pak Riderova přítelkyně, která je jejím návratem více než znepokojena - . 
Mallory a Rider se tak budou muset vypořádat, jak se svou minulostí, kterou bohužel nelze změnit,  tak i s budoucností, která je teprve čeká.



Jennifer L. Armenrout patří mezi velmi populární autorky romantických kniha a ani zde nezklamala. Milostná zápletka zde sice nebyla tak rozsáhlá jako u jiných knih, které autorka napsala, ale to je vykompenzováno zápletkou se společnou minulostí Mallory a Ridera.

Tato dvojice od začátku působila trochu jako starší bratr a mladší sestra, ale během pár kapitol se jejich vztah začal postupně rozvíjet až mezi nimi začala vznikat chemie.

Děj se rozvíjel postupně a my jsme tak na Malloryno trauma přicházeli během jednotlivých vzpomínkových kapitol. Kdybych tuto zápletku a dvojici měla srovnat s předešlými díly autorky, tak bych asi našla lepší příběhy, ale tady se mi líbilo, že se hlavní téma zcela liší.
Celkově tedy příběh hodnotím kladně a rozhodně jsem ráda, že se jsem si knihu mohla přečíst. :)




Autor: Jennifer L. Armenrout
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 584
Název v originále: The Problem with Forever
Série: ---
Anotace
Pro někoho může být mlčenlivost zbraní. Pro Mallory „Myšku“ Dodgeovou představuje štít. Naučila se, že nejlepším způsobem, jak přežít, je neříkat nic. Přestože od její noční můry uplynuly už čtyři roky, dělá si starosti, že svůj strach nikdy nepřekoná.

Po letech domácího vyučování adoptivními rodiči se musí Mallory postavit čelem k tomu, že maturitní ročník stráví na veřejné střední škole. V hlavě se jí odehrávaly všelijaké děsivé scénáře, nikdy se jí však ani nesnilo o tom, že hned první den ve škole narazí na Ridera Starka, svého kamaráda a ochránce, kterého neviděla už od dětství.

Netrvá dlouho a Mallory si uvědomí, že pouto, jež kdysi s Riderem sdílela, nezesláblo. Naopak, čím víc se jejich vztah prohlubuje, tím víc vychází najevo, že dívka není jediná, kdo zápasí s minulostí. Když se Riderův život vymkne kontrole, Mallory se musí rozhodnout, jestli zůstane mlčet, nebo promluví. Kvůli lidem, které miluje, a kvůli vlastní budoucnosti musí pravda vyjít najevo. 


Moje hodnocení: 4 z 5
Nakladatelství Fragment
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet :)
Knihu zakoupíte ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.