RC: Otolína a žlutá kočka - Chris Riddell





Výsledek obrázku pro otolína a žlutá kočka


Novodobá Pipi Dlouhá punčocha.




Související obrázekUž na první pohled vás kniha Otolína a žlutá kočka zaujme svou maličkostí i velmi krásně propracovaným designem. Autor si dal opravdu záležet na doladění přebalu, který zdobí Otolínin portrétek a krásné zlaté dekorace, které příjemně kotrastují s jasně červeným podkladem.

Otolína je velmi zvláštní mladá holčička, která žije sama ve velkém mrakodrapu, kterému říká Pepřenka (kvůli jeho tvaru). Její rodiče ji kvůli cestování a práci nechali doma. Ale spolu s ní tu také nechali veškerý přepych, který každý den využívá - takže se u ní přes den vystřídá skupinka kuchařů, uklízečů, ustlavačů postelí a zásobovačů s potravinami. Jako takové Otolíně tedy k jejímu životu (skoro) nic nechybí. Jen je jí někdy smutno, ale to vždy napraví její přítel pan Moura.
Není přesně jasné co nebo kdo pan Moura vlastně je, ale Otolína ho má ráda a on stejně tak i ji.
A velkou zálibou, kterou Otolína má je špionáž. Baví ji práce detektiva, kdy se člověk musí převlékat do tajemných převleků, chodit večer ven a přicházet na všelijaká tajemství. A právě takový jeden případ se přihodí právě nyní.

Ve městě se ve velkém začnou dít loupeže u bohatých starších dam, které byly jen několik málo dní před tím oloupeny i své domácí mazlíčky. Otolína s panem Mourou se rozhodnout této záhadě přijít na kloub a to dřív, než se přihodí další loupež.


Výsledek obrázku pro chris riddell ottolineCelým příběhem nás bude provázet holčička Otolína, která mi už od začátku připomínala nám známou Pipi Dlouhou punčochu.
Žila sama ve velkém mrakodrapu, kde měla všechno co potřebovala, rodiče jí posílali pohledy z míst, která navštívili a ona se ve svém volnu stávala malým detektivem.
Všechno dokonale doplňovaly ilustrace, kterými byla kniha plná a my jsme tak mohli vidět, jak vypadá Otolína, pan Moura, mrakodrap Pepřenka či ona žlutá kočka.

Ačkoliv jsem si ze začátku myslela, že by mě asi kniha pro menší čtenáře nadchnout nemohla, Otolína to dokázala.
Opravdu jsem si její příběh oblíbila, a ačkoliv se jedná o banální zápletku, jejíž konec je jasný od poloviny příběhu, čtení (a hlavně ilustrace!) jsem si opravdu užila s můžu knihu jen doporučit.☻




Související obrázekSouvisející obrázek
Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Presco Group

Výsledek obrázku pro otolína a žlutá kočka
Knihu můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.