RC: Dívka v ledu - Robert Bryndza

Výsledek obrázku pro robert bryndza dívka v ledu

Její pootevřené rty 
jako by se chystaly promluvit.
Její mrtvé tělo zamrzlé v ledu...






Celý příběh začíná velmi netradičně, a to přímým vražděním naší neznámé "dívky v ledu". Po tomto prologu je okamžitě jasné, o co v příběhu půjde a může se tak před námi rozplést pavučina lží, náhod a nehod, které vedly k oné tragické události.

Výsledek obrázku pro death girl tumblrJako první si postavy v příběhu budou lámat hlavu nad tím, jaká je identita ženského těla, které bylo záhadně nalezeno pod vrstvou mrazivého ledu. Jediné co je na první pohled jasně zřejmé je její úmrtí. Viditelné známky zavraždění vyvolávají značný nepokoj a jsou pro vyšetřující jasným vodítkem, že identita této dívky bude v případu ještě více klíčovou.

Za nedlouho se ukáže, že se pohřešuje Andrea Douglasová-Brownová, mladá a krásná dívka z velmi vlivné rodiny, která před sebou měla zářivou budoucnost. O to více zdrcující pro její rodinu je fakt, že, jak se nakonec ukáže, je Andrea onou zavražděnou dívkou v ledu. Nyní se tedy začne roztáčet policejní kolotoč, ve kterém zastane hlavní roli další velmi významná postava, Erika Fosterová. Minulý případ pro tuto šefinspektorku nedopadl úplně nejlépe, a tak se bude snažit tento případ za každou cenu vyřešit, i když jí bude dávat celkem zabrat.

Nejenže se před Erikou objeví velmi nejasný případ, ale navíc cítí velmi silný nátlak ze strany Andreiny rodiny, která se snaží zjistit pravdu o smrti své dcery po svém.
Erika při pátrání narazí na další případy mladých dívek, které se staly obětí vraha a ona, i když se zde jednalo o prostitutky, v nich nachází souvislosti s Andreiným případem.

Jak se ale ukáže proti Erice stojí silný protivník, který se rozhodně nechce nechat polapit. Smička se kolem něj začne utahovat, ale času na jeho polapení není mnoho. Dokáže ho tedy Erika odhalit dřív než spáchá další zločin?




Knižní detektivky nebo thrillery začínají čím dál více patřit mezi mé oblíbené žánry, a proto jsem byla na prvotinu Roberta Bryndzy velmi zvědavá.
Už je po samotné grafické stránce je kniha opravdu velmi pěkně propracovaná a dokonalé vybízí k tomu, aby se do ní čtenář začetl.

Výsledek obrázku pro ice tumblr
Musím říct, že mě příběh naprosto fascinoval. Od první stránky jsem Dívku v ledu doslova hltala a přečetla jsem ji opravdu rychle.

Autor si krásně hrál s detaily a maličkostmi, které jsou právě u takto laděných příběhu klíčové a až do poslední strany nás tak dokázal udržet napnuté. Vše měl do nejmenších podrobností promyšlené a všechny, zprvu nepotřebné, informace nakonec vytvořili přesný vzorec, který všechno vyjasnil.
Mám hrozně ráda tento "inteligentní" styl psaní, ve kterém všechno souvisí se vším, a když si pak člověk jde číst knihu podruhé, začne si všímat i věcí mezi řádky.

Celá atmosféry v příběhu byla velmi tajemná a celkový dojem z detektivní zápletky byl ještě o to hlubší a kvalitnější. Dívka v ledu tak nenosí označení bestseller roku jen tak pro nic za nic! 
Pokud bych tedy někomu měla doporučit kvalitně napsanou detektivku, na kterou bude rozhodně dlouho vzpomínat, byla by to Dívka v ledu.☻



Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Grada
Knihu můžete zakoupit ZDE
Výsledek obrázku pro logo grada

2 komentáře:

  1. Knihu jsem četla a naprosto souhlasím. Taky se mi strašně líbila a brzy si chci přečíst Bryndzovu další knihu.;) Super recenze

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.