RC: Na lovu - Meagan Spooner

Na lovu


Příběh Krásky a zvířete jak jej neznáte.


Milovníci retellingů známých dětských pohádek pozor. Meagan Spooner přichází z dalším převyprávěním příběhu Krásky a Zvířete, a to ve své knize Na lovu.

Hlavní hrdinkou příběhu je mladá dívka Jeva, které ale její otec neřekne jinak než Kráska. Ačkoliv bývá zvykem, že dívky jejího věku jsou křehké a už se poohlížejí po manželovi, Jeva je jejich přesný opak. Tíhne k přírodě a k lovu a nejraději by se celý den potulovala sama po lesích než ve městech plných lidí. A díky tomu se také dokáže vypořádat s nečekanou situací, která ji i celou její rodinu přivede na mizinu a ze dne na den z nich udělá žebráky. Se sestrami Lenou a Jasenkou a otcem se Jeva přestěhuje do bídné chatrče, kde se snaží vyžít. Jednoho dne se ale ze sester stanou sirotci, jelikož se jejich otec do chatrče nevrátí. Jeva neváhá ani minutu a jde využít svých loveckých schopností, aby zjistila, co se s jejich otcem stalo. Má podezření, že jejího otce uneslo krvelačné stvoření, které její otec dlouhá léta lovil a je odhodlaná ho vystopovat, najít a pomstít se.

Její mise bude ale daleko složitější než si vůbec dokázala Jeva představit. Zvíře, kterému se postaví, s ní bude mít nečekané úmysly a ona se proti své vůli ocitne v jeho domě. Všechno se najednou začne až příliš komplikovat, ale Jeva si v duchu opakuje stále svou mantru: musí pomstít svého otce a nic jí v tom nemůže stát v cestě.

Výsledek obrázku pro beauty and the beast


Pulty knihkupectví se mohly letos pyšnit opravdovou spoustou retellingů legendární pohádky Kráska a Zvíře. Čtenáři tak mohli porovnat nejeden fantasy příběh s originální pohádkou. Všem autorkám se povedlo vytvořit naprosto odlišné příběhy, a tak je i novinka Na lovu neotřelá a rozhodně čtenáře dokáže překvapit.

Meagan vytvořila příběh, který skombinovala s různými ruskými pohádkami, díky čemuž bylo čtení ještě o stupínek zajímavější a atraktivnější. Já osobně jsem ruské pohádky vždycky milovala, a tak mě zmínka o Ivanovi či krásné Vasilise velmi potěšila.

Samotný příběh byl také velmi povedený.
 Ano, bylo sice od začátku jasné, jak se zápletka bude vyvíjet, ale retellingů to tak prostě bývá. Já jsem od Na lovu neočekávala nějaké závratné změny či nečekané konce – ne, chtěla jsem si „pouze“ přečíst kouzelný příběh, který mě na chvíli vrátí o pár let zpátky, a to se také stalo.
Celkově tedy mohu tuto knihu vřele doporučit každému, kdo má rád klasické pohádky a jejich modernější zpracování!


Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu knihcentrum.cz
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.