RC: Za zavřenými dveřmi - B. A. Paris

Výsledek obrázku pro za zavřenými dveřmi

Všechno není tak, jak se na první pohled může zdát...


Dvě spřízněné duše.
Příklad všem okolním párům.
Dokonalí manželé.

Tohle jsou Jack a Grace. Snad každý v jejich okolí jim mohl závidět. Vznáší se kolem nich aura dokonalosti, která prostě musí na každého působit jako med na včelu. Jejich přátelé jsou rádi ve společnosti jako je právě dvojce Jack a Grace. 
Jack je hostitel, který ví přesně, co chtějí návštěvy jít, pít, vidět a slyšet. Je to pravý gentleman s přirozeným šarmem, kterého vydržíte poslouchat i celé hodiny. 
Výsledek obrázku pro b.a. paris behind
Vedle něj je dokonalá manželka Grace. Ta nechává veškeré věci na svém manželovi, může tak být ozdobou jejich páru. Je přímým opakem Jacka - je tichá, křehká a nikdy se neprojeví natolik, aby si ji člověk mohl zaškatulkovat. Jen díky tomu může ale jejich vztah tak krásně fungovat. Protiklady se přeci vždy přitahovala ne? A jen dva odlišné magnety se preci mohou přitahovat, že? 
Jsou přeci šťastní, tak to tak musí být.. Že ano?! 

Když totiž pomine ono pozlátkové omámení a člověk se začne na celou situaci dívat trošku jinak,vše dostane zcela jiný odstín. Najednou se začne ukazovat, že Jack svým temperament působí až moc dominantně. Doma u nich sice vše funguje jako hodinky, ale jen pokud je po jeho.
Jako hostitel po chvíli začne působit až moc teatralně a škrobeně a za maskou gentleman se ukrývá zdařilý manipulátor.
A pak tu máme Grace. Oproti Jackovi je spíše pasivní a z jejího chování můžeme vypozorovat, že její křehkost je spíše zakřiknutost.Nechava za vše rozhodovat svou (drahou) polovičku a se vším je vždy tak nějak smířená. Dalo by se o ní říct pouze to, že je k věcem kolem laxní, že? 
Co ale potom její časté lekání? Temný stín, který přejde přes její obličej, kdykoliv není něco Jackovi po vůli? Její nepřítomnost, kdykoliv někdo volá a telefon zvedne Jack? 
Je tohle ještě v pořádku? Nebo už jsme svědky něčeho, co prekrocilo hranici přípustnosti?

Za zavřenými dvermi je opravdu vynikající kniha, která čtenářům umožní nahlédnout do situace, ve které se bohužel v dnešní době nachází čím dál více žen a párů. Stejně jako je velice hluboký a emotivní příběh, je také "požitek" z četby. Příběh v člověku zanechá "něco" co jen tak nedostane z hlavy. Je hrozně, že při čtení některých pasáží že života Grace a Jacka by si člověk řekl, že něco takového se přece nemůže dít. Jak může člověk, kterého nejvíce milujeme být zároveň i našim největším nepřítelem? A o to horší je fakt, že TOHLE byla sice pouze fikce, ale venku se mnohdy dějí  stejně ba možná i horší věci. 
Je jen dobře, že se autoři pouští do rozebírá i situaci, které byly dlouhou dobu ve společnosti tabuizovány. Románů se šťastnými konci je na trhu opravdová spousta, ale těchto "fiktivních reálií" přibývá pomálu. Proto mě velmi potěšilo, že autorka napsala další knihu, do které se okamžitě pouštím. 
Všem rozhodně doporučuji! 



Výsledek obrázku pro fear tumblr




Moje hodnocení: 5 z 5


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Megaknihy.cz
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.