Recenze na knížku: Hříchy darebáka :-)

Autor: Anna Randol
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 320
Série:-----
Anotace:Když Olivia Swiftová před deseti lety zradila Claytona Campbella, myslela si, že už ho nikdy neuvidí. Teď jsou však nuceni spolupracovat, rozluštit tajemnou šifru a odhalit záhadné výboje dávno zapomenuté sítě ruských špionů. Olivia Claytona bezesporu přitahuje, ale může jí v nebezpečí svěřit svůj život?

V novém napínavém románu Anny Randol se opět snoubí vášnivá milostná romance s dobrodružstvím a nechybí v něm ani humor.
Obálka:Už podle motivu obálky je poznat, že příběh je zasazen do minulosti a že se tedy jedná o historický román. Na mě obálka působí příjemně-hnědo-červená barva je na obálce moc pěkná ;-)
Vazba: Ikdyž je knížka menších rozměrů je v hardbacku, ale vzhledem k tomu, že děj knížky je vlastně o minulosti, tak mi pevná vazba příjde jako moc dobrá volba, protože dříve byly všechny knížky pouze v pevné vazbě :-)
Hlavní hrdina/ka:Hlavní hrdinkou toho historického příběhu je Olivia, která je v knize popsaná ve dvou časových liniích-v jejím období dospívání a už v dospělosti. A právě jako dospívající dívka potká Claytona, který je zaměstnancem jejího otce a vznikne mezi nimi mladistvá láska..                 
Sama Olivia o sobě v knize mnohokrát tvrdí, že se nemá ráda za to, jaká je sobecká, a tak se v dospělosti snaží být skromná. Mě tak ale nepřipadala! Její otec byl bohatý, takže to, že bude mít určité nároky je samozřejmě..Myslím, že už jen tím, že nad takovou věcí přemýšlela vlastně dokázala,že je mnohem lepší člověk než si o sobě myslí :-)..Clayton v knize zastupoval dvě postavy-mladého Claytona, naivního chlapce, který miloval Olivii a dospělého Claytona, který toužil po pomstě-chtěl se pomstít hlavně Olivinému otci a trochu i jí samotné..Nemusím tedy zdůrazňovat jaké mezi nimi vládlo napětí!..
Děj:Příběh začíná tím, že se dozvídáme něco málo, ale zásadního z minulosti Olivie a Claytona. Oliviin otec vlastnil papírnu a tiskl v ní právě bankovky a Clayton, jeho písař, náhodou objevil, že se v papírně dějí podvody s bankovkami. Věděl, že za vším stojí Oliviin otec a tak jí vše řekl. Ale Olivia byla ještě naivní dítě a myslela si, že jde jen o nějaké velké nedorozumění. Vše otci řekla a doufala, že jí ubezpečí v tom, že se někde Clayton zmýlil. On ho dal však uvěznit a popravit..Aspoň to si Olivia myslela, ovšem jen do té doby, než se o deset let později objevil u ní v papírně. Olivia je z toho zjištění naprosto v šoku a na jazyku se jí objevuje mnoho otázek: Jak to, že žije?Kde celou dobu byl a co dělal? Jak to, že se ozývá až teď?..Nebyla to ale žádná milá návštěva, Clayton chce papírnu jejího otce jednou provždy zničit!
Ale není to jen Clayton, co bude dělat Olivii problémy. Po něm se totiž objeví u Olivie muži, kteří jí unesou neznámo kam a neznámo proč. Olivia je ze všeho vyděšená a vůbec nechápe proč jí tito neznámi muži unesli. Jak se ale ukáže, všechno to  má spojitost s Claytonem a jeho minulostí o které neví zhola nic..Byl totiž, a dosud je, špiónem u ruského císaře a Olivia je považována za jeho špiónskou společnici La Petit. Má tedy dvě možnosti: buď je přesvědčí, že vzali špatnou ženu a tím se stane nepotřebnou, nebo si bude chvíli na La Petit hrát a získá aspoň trochu času na to, aby jí mohl Clayton zachránit.. Tak se tedy "nedobrovolně" dostane do kruhu ruských špiónů, princezen a dokonce k samotnému císaři, kterého se ona sama, né jako La Petit, ale jako Olivia, bude snažit s Claytonem zachránit před naplánovaným atentátem.

Vzduchem se vznášely kouř, síra a kousky omítky. Štuk. Princezna na poslední chvíli vystřelila do stropu.                                                                                             "Taky Tě rád vidím, Kate"

Moje hodnocení:Když jsem knížku začala číst, nevěděla jsem co od ní mám očekávat..Už hned na začátku se mi líbilo, jak jsme se dozvěděli část z minulosti obou hrdinů, která nám potom pomohla všechno lépe pochopit. Do knížky se tím pádem čtenář okamžitě začte! 
Překvapovaly mě i zvraty. Když už jsem si v hlavě vytvořila určitý obrázek toho, co se asi teď stane, celý děj se naprosto otočil a já mě zůstal rozum stát. Některé historické romány jsou napsaný tak, že děj pomalu plyne, není nijak náročný, takže ho čtete jako takovou oddechovou knížku. To ale TADY vůbec naplatí! V okamžiku, kdy byla Olivie unesena byl děj hrozně napínavý a ozvláštněný prostředím historického Ruska. Ještě nikdy jsem nečetla knížku, kde by hlavním motivem byla situace v Rusku, takže tohle byla taková premiéra, ale hrozně moc mě bavila! Autorka nádherně popsala všechny postavy, domy, plesy atd.. Myslím, že zasadit do příběhu špióny byl výborný nápad jak knížce dodat na akci a originalitě. Knížce tedy nic nechybělo-bylo v ní napětí, humor a láska :-) 
Já jsem si čtení moc užila, a proto Vám tuto knížku mohu jen doporučit ;-)
Hodnocení:  4,5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví
Knížku můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Já má historické romány hodně ráda, i když je čtu převážně půjčené z knihovny. Tahle kniha má už působivou obálka a po tvé recenzi bych po knize určitě sáhla, kdyby se mi dostala pod ruku. Hezky napsáno. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.