Recenze na knížku: Kořist

Autor: Andrev Fukuda
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 344
Série: ---
AnotaceJak zůstat na živu ve světě, kde jsou lidé považováni za pochoutku a všichni touží po jejich krvi?

Gen a jeho lidští přátelé prchají nocí. Gena však nepronásledují jen krvežízniví lovci, ale i vzpomínky na dívku Záři, která zůstala v Ústavu pro studium glupanů. Klidným ho nenechávají ani probouzející se city k lidské dívce Sisy.
Na svém útěku se dostanou až do lidské komunity žijící na tajném místě vysoko v horách. Když si začnou myslet, že jsou konečně v bezpečí, události naberou nečekaný směr. Gen poznává, že nový svět, který objevili, je možná stejně zlý jako svět, který opustili.
Nepřátelé se najednou valí ze všech stran. Genovi a Sisy začíná být jasné, že nemají nic než jeden druhého. Pokud se nestanou kořistí…

Druhý díl strhující trilogie od Andrewa Fukudy.

Obálka: Po krvavě rudé obálce Honu, je tu tajemně modrá obálka Kořisti! Celá série od Andrewa Fukudy se pyšní opravdu originálními a krásnými obálkami, které vás v knihkupectví okamžitě zaujmou ;)

Vazba: I druhý díl v měkké vazbě, i když je o něco tlustší než Hon. Ale na vizáží to knize rozhodně neubere ;) ☺

Hlavní hrdina/ka: Opět se setkáváme s Genem, který v předešlém díle utekl z výcvikového programu, na Hon lidí, a teď se i s ostatnímu uprchlými lidmi snaží dostat do země, kde se vyskytují lidé→místo, které je vyznačeno na mapě, kterou Gen v 1. díle našel.
Gen se v tomto díle už mohl chovat normálně..Nemusel se každé ráno dlouho chystat, aby glupani nepoznali, že to on je jejich lidskou kořistí. Ale neustále má strach o Záři, kterou musel v táboře (ústavu) nechat..
V tomto díle se více v ději objeví i Sisi-kterou jsem si oblíbila! ☺ A spousta nových lidských hrdinů. ;)



Děj: I když se skupině uprchlíků v čele s Genem podařilo utéct před krvežíznivými glupany, nemají ještě vyhráno. Glupani se totiž nechtějí vzdát a tak jsou naší skupince neustále v patách!
Naštěstí se ale dostanou do dostatečné vzdálenosti, kde objeví lidskou komunitu (vysoko v horách) a Gen i celá skupina mají konečně pocit, že našli své útočiště! Ze začátku si pobyt v kolonii užívají a prožívají euforii z toho, že tuto kolonii OPRAVDU našli a že utekli glupanům.. Ale za nedlouho začne Genovi něco na kolonii nesedět..! Gen i Sisi tedy začnou pátrat a zjišťují, že klid nebudou mít 
ani tady→ mezi lidmi!!..


 

"Díváš se, ale nevidíš. Někdy máš odpověď přímo před nosem."




Moje hodnocení: Druhý díl byl popisován hlavně v prostředí kolonie a tím podle mě autor tento díl udělal pro čtenáře hodně zajímavým.. V prvním díle si nás získal detailně popsaným glupanským světem a hlavně Genovým harmonogramem→jak se musí chystat do školy, jak se musí přetvařovat na veřejnosti a také to, jaké dělá opatření ve svém domě.
V Kořisti si už ale Gen nemusel hrát na to, že je někdo jiný-glupan, byl totiž mezi lidmi a mohl se tedy chovat přirozeně..
Mohli jsme tedy Gena vidět i z jeho druhé, lidské, stránky ;)


Andrew Fukuda laťku rozhodně nesnížil! Kořist byla opravdu napínavá a čtivá..a já jsem ji četla se stejným napětím jako předchozí díl ☺
Není to totiž žádný ohraný příběh, kde by byli upíři překrásní, třpytiví idolové všech dívek→ po tom nespočtu sérií o TAKOVÝCH upírech, jsem vážně ráda, že Andrew Fukuda přišel s něčím novým a neotřelým co mě, jako čtenáře, velmi nadchlo! ☺
Rozhodně tuhle knížku doporučuji!! :))


Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.