RC: Mládí imrvére v hajzlu - C.D.Payne


Autor: C.D.Payen
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 328
Název v originále: Revolt at the Beach
Série: Mládí v hajzlu (8)
Anotace:
Deník Nickova syna Nicholase
Nickie Davidson si žil svůj obyčejný poklidný život v zapadlém koutě Indiany. A nejspíš by se na tom nic nezměnilo nebýt objevu krevních skupin. Jeho (evidentně ne tak docela vlastní) otec totiž na internetu zjistil, že jeho krevní skupina + krevní skupina jeho manželky dohromady v žádném případě nedávají malého Nickieho. Následuje drsný rozchod, po kterém posadí máma Nicka do auta a frčí s ním směr Las Vegas, kde hodlá obnovit kariéru tanečnice nahoře bez. Svého synka ovšem vysadí v zanedbané čtvrti na okraji Los Angeles před domem obývaným výrazně větším množstvím švábů než lidí. Dveře bytu 22B mu otevře mrzoutský ošuntělý chlápek. A k Nickovu zděšení se z tohohle údajně „nejlepšího žongléra za posledních pět set let“ vyklube jeho pravý otec. Už je to tak, není žádný Davidson, ale Twisp. Nick Twisp.
Tímto okamžikem se pro něj roztáčí kolotoč klasických twispovských dobrodružství plných průšvihů, milostných vzplanutí, rodinných intrik a nečekaných zvratů. Zatímco se Nick postupně seznamuje s příslušníky rozsáhlého rodinného klanu, manželství se hroutí, osnují se vražedné plány a na světlo vycházejí temná tajemství.
Ani v tomto dalším dílu rodinné ságy není nouze o zábavu a překvapení. Vrací se všichni oblíbení hrdinové včetně Sheeni, Trenta, Scotta, Azury, Jakea, Veevy, Umy, Tylera, „Ochechule“ a zvláštního hosta Leváka.


„Google mi pokurvil život.“

Mládí imrvére v hajzlu je 8. kniha v této sérii.  Naším hlavním hrdinou je Nick Davidson, který je opravdu netypický hrdina, který si po celou dobu nebere s ničím servítky. Když ho něco naštve – a že toho není málo! – řekne to úplně naplno.
To bylo také jedno velké plus, které s sebou příběh nesl. Bylo úplně něco jiného číst příběh z pohledu mužského hlavního hrdiny, a ještě k tomu, když měl pěkně prořízlou pusu.
S Nickem se dostáváme do Las Vegas, města her a večírků, kde se nyní ocitl jen se svou matkou. Nedávno totiž praskla jedna nemilá věc, a to, že Nickův otec vlastně vůbec není Nickův otec. Každý by v takové situaci hned vyšilovat, ale Nick na tom našel i pozitiva→ alespoň už s ním není oficiálně spjatý. 
Chtějí začít od znova, tak proč ne rovnou v Las Vegas?
Setkáváme se ale také s dalšími postavami, kterými bude Nick obklopený jako jsou Millie, Trent, Sheeni a také Levák.
Všechny postavy do příběhu moc dobře zapadají a vytváří úžasnou partu hrdinů, kteří příběh došperkují.
Nechte se tedy stáhnou Nickovým vyprávěním a buďte nestranným pozorovatelem jeho nápadů a vylomenin, které vyvede. ;)


" Vždycky sem tak ňák předpokládal, že každým dnem odstartuje můj fenomenální růst. Ten je teď ovšem ve vážným ohrožení. Co jestli byl můj pravej fotřík něco jako trpaslík a já jsem osudem předurčenej setrvat navěky v rozměrech hobita? "



Musím se přiznat, že tato série pro mě byla novinkou. Dřív jsem o ní neslyšela – nebo jsme spíš takové knihy nevyhledávala – ale o to větší bylo mé překvapení u tohoto dílu.
U knihy jsem se neskutečně nasmála a užila jsem si každou stránku! 
Pokud jste tedy stejně jako já zatím žádnou knihu z této série nečetli, nebojte se a klidně se do tohoto, osmého, dílu pusťte. Nebudete o nic ochuzeni a spíš zatoužíte přečíst si Nickova dobrodružství od prvního dílu.
Opravdu jsem nečekala, že by mě kniha tak sedla - myslela jsem, že už jsem na takový žánr "stará", ale ukázalo se, že to není vůbec pravda. Není tedy rozhodně dané, že tahle kniha je vyloženě jen pro mladší čtenáře. 
Dokonce si myslím, že ti starší čtenáři podobné příběhy ocení ještě víc, jelikož si u nich odpočinou a zasmějí vtipům, které by byly těm mladším čtenářům třeba skryté.
Pokud máte rádi neotřelé hrdiny, vtipné příběhy a nevšední zápletky, nebo pokud jste četli některý z předešlých dílů, určitě si knihu přečtěte. Příběh vám zvedne náladu hned o několik stupňů a Nick se vám nesmazatelně zapíše do paměti. ☺



Hodnocení:  4 z 5
Za poskytnutí e-knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Jota ☺
Jota
Knihu zakoupíte zde.

6 komentářů:

  1. Jéé, Mládí v hajzlu. To jsou knížky mýho dětství - dospívání, teďka nedávno jsem se k tomu vrátila a mám rozečtený 7. díl. Tak to abych si dokoupila i tohle pokračování :)
    Jinak od Paynea jsem četla ještě i Americké krásky nebo Holubí mambo, což je taky sranda, ale Mládí v hajzlu je prostě best :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle knížky jsem četla někdy v pubertě. Tuším, že jsem zvládla asi tři díly a dál se k tomu nedonutila. Moc mi to tehdy nesedlo stylem, ale možná bych se k tomu mohla zkusit vrátit :)
    Prima recenze!
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.