RC: Slečna nebezpečná - Suzanne Enoch

Autor: Suzanne Enoch
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 400
Název v originále: Lady Rogue
Série:----
Anotace
Když Alexander Cale, hrabě z Evertonu, jednou v noci objeví na svém prahu promoklého vagabunda, který žádá o přístřeší, ani ve snu by ho nenapadlo, že ten drzý kluk je ve skutečnosti kouzelná – ale protivná – holka! Přestrojení půvabné Kit Brantleyové sice prokoukne v rekordním čase, ale pojme vůči ní podezření: není to zrádkyně, Napoleonova špionka? Skutečné důvody, proč se Kit ocitla v Londýně, jsou však úplně jiné – provádí takřka detektivní pátrání mezi britskou šlechtou… Ani jeden z nich nechce podlehnout kouzlu druhého, ale při eskapádách, jež spolu bezděčně podniknou, musí zkrátka přeskočit jiskra. A ve chvíli, kdy se ocitnou v nebezpečí života, je může zachránit už jedině láska...



Stačí jedna noc a z dívky jménem Christine se za pomocí jejího otce na nějakou dobu stane mladý muž jménem Kit. Jak dlouho ale taková lež může vydržet?

Stewart Brantley je tajným pašerákem převážejícím věci z Anglie do Francie, který se nyní ocitl v nesnázích. Při nedávném kontrabandu se totiž něco pokazilo a on se obává, že za tím stojí někdo, kdo by ho mohl v blízké době ohrozit ještě víc.
Rozhodne se tedy jednat a nenechat se zastrašit. Jelikož je ale jeho „práce“ nelegální nemůže se obrátit v podstatě na nikoho cizího, pokud by nechtěl být prozrazen. Do této akce tak zaplete svou vlastní dceru Christine.
Vymyslí skvělý plán.V přestrojení za mladého muže se Christine dostane do společnosti zdejších mužů a bude tak moci v jejich kruzích pátrat, kdo zapříčinil onen pašerácký propad.
A tady do příběhu vstupuje postava Alexandra Calea, hraběte z Evertonu, který je Stewartovým dlužníkem.
Dohodne se s ním, aby poskytl azyl pro svého „syna“ Kita, který se chce vyhnout naverbování do armády.
Jenže netrvá dlouho (pouze jeden den) a Alex zjistí, že si u sebe neubytoval Stewartova syna, ale jeho uličnickou dceru.
Život nespoutaného muže obklopeného ženami, se tedy najednou mění. Je sice zvyklý na ženskou společnost, ale ne s tak prořízlou pusou.
Kvůli svému slibu je rozhodnutý své slovo dodržet, ale kolikrát je opravdu těžké s Christine vyjít.

Zjistí Christine, kdo stojí proti jejímu otci? 
Dokáže vystát mužský element v podobě Alexe?
A dokáže on vystát ji?


Historické romány patří mezi mé oblíbené žánry, a tak jsem se na Slečnu nebezpečnou těšila. Nápad se záměnou ženy za muže je netradiční a originální a skýtá v sobě mnoho vtipných momentů, které čtenář od začátku netrpělivě očekává.
Ovšem tady je celé tajemství odhaleno Alexandrem hned na začátku (bylo by divné, kdyby to nepoznal), takže se musíme spokojit pouze s divadélkem před společností.
Alexandres a Christine (Kit) byli od začátku jako kočka a myš. Neustále se hašteřili a vedli kousavé dialogy, které v průběhu děje byly čím dál více nabité chemií. 
Špionské pozadí, na kterém je celý příběh vystavěn, vytváří velké napětí a romantickou zápletku příjemně okořeňuje.
Suzanne Enoch vytvořila velmi čtivý román, který nás zavede do Napoleonských válek a seznámí nás s mnoha zajímavými postavami.
Pokud máte rádi historické romány, hrdiny mezi kterými to pořádně jiskří a kapitoly nabité humore, tak to je tato kniha právě pro vás. :)


Moje hodnocení: 4 z 5
Nakladatelství Fragment
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet :)
Knihu zakoupíte ZDE

4 komentáře:

  1. Takové zápletky mám ráda, na knihu kouknu! :) Bezva recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. MOc pěkná recenze. :) Od Suzane Enoch jsem kdysi dávno něco četla, lae pak mě milostné romány omrzely. Když si teď ale čtu tohle, tak je možná zase začnu číst. :)

    Mimochodem, na mém blogu se koná soutěž o knížky, tak bych byla moc ráda, kdyby ses zúčastnila. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.