RC: Dějepis I. v kostce pro SŠ, Angličtina-maturita

 Autor: Pavel Kantorek, Sylvie Mikulcová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran:  172
Série: Maturita v kostce pro SŠ
AnotaceStředoškoláci pozor! Přepracované a aktualizované vydání Dějepisu v kostce přehledně shrnuje veškeré učivo probírané na středních školách. 1. díl zpracovává období pravěku po středověk. Nejpopulárnější doplňková učebnice je nepostradatelnou pomůckou nejen k přípravě na maturitu, ale i během celého studia na střední škole.

Moje hodncení: Tahle učebnice je ideální učivo k maturitě, nebo k procvičení jednotlivých etap našich dějin.
Celý výklad je rozdělen na 3 odvětví: pravěk, starověk a středověk, takže se v knížce budete dobře orientovat.

Mně se tahle učebnice líbila hodně→byla psána heslovitě, formou, která je dobrá pro zapamatování a také trochu ozvláštněna vsuvkami(např. TAHÁK-kde bylo ve zkratce popsána významná událost, kterou bychom si měli pamatovat, ZAJÍMAVOST-nějaká zajímavost z dané doby, která je právě vysvětlována apod.)-a vždycky je vsuvka vedle malého kresleného chlapíka, který se tváří vždycky nějak jinak :D !
Vzhledem k tomu, že se teď učím na maturitu z dějepisu, tak jsem se na tuhle učebnici dívala VELMI pečlivě a musím říct, že je v ní opravdu všechno co je potřebné o daném úseku dějin vědět ☺☻

Hodnocení: 5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)




Autor: Kateřina Matoušková, Barbora Faktorová
Nakladatelství: Fragment
Počet stran:  
Série: -------
AnotaceMaturita bez obav! 

Třicet vypracovaných maturitních témat pro vás bude základem k úspěšnému složení maturitní zkoušky z angličtiny. Každé téma je zpracováno na jednom listu tak, aby se list dal použít jako základ vaší vlastní přípravy nebo jako tahák.

Moje hodnocení: Tohle není tak ani učebnice, jako spíš souhrn všech maturitních otázek z angličtiny! ;) (dokonce jich tu je 27)
Všech 27 otázek je tady zvlášť rozebraných, aby jsme se na každou mohli připravit.
Každá otázky začíná hlavními otázkami, na které je pak v odstavcích napsána odpověď (např. S kým sousedí ČR?, Jaké svátky se slaví ve V.B?, nebo Co jsou to mass media?)
Každá otázka zabere max jeden list z obou stran, takže, jak je vidět i na obalu, jednotlivé otázky si můžete odstřihnout a udělat si vlastní maturitní sešit ☺
Forma, kterou je tahle učebnice psána se mi moc líbí-vše je přehledné a ke každé otázce máme jasně dané co je důležité.
Kdo se chystá k maturitě, ale také ten, který si chce procvičovat fráze, nebo chce mít větší slovní zásobu, tomu se tahle učebnice angličtiny určitě bude hodit! ☺ 

Hodnocení: 5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

1 komentář:

  1. Super recenze, obě učebnice vypadají fakt dobře, sama jsem na ně koukala. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.