RC: Noc odevzdání- série Spindel Cove (1) -Tessa Dare

Autor: Tessa Dare
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 384
Série: Spindle Cove (1)
AnotaceVesnička Spindle Cove je cílem určitého druhu dobře vychovaných a urozených mladých dam: přehnaně stydlivých dívek, mladých manželek rozčarovaných a zklamaných manželstvím a také slečen, které se příliš zakoukaly do „nesprávných“ mužů. Pro ty, které tu žijí, je Spindle Cove přístavem bezpečí.
Victor Bramwell, novopečený hrabě z Rycliffu, od první chvíle ví, že sem nepatří. Kam oko dohlédne, všude jen samé staré panny… a ovce. Jenže nemá na vybranou: dostal rozkaz vytvořit zde oddíl domobrany, protože v Evropě zuří napoleonské války. Jeho úkol by byl celkem jednoduchý, kdyby mu ho nekomplikovala energická a krásná Susanna Finchová – žena pevně odhodlaná zachránit svou osobní říši Utopie před vpádem Bramovy improvizované armády.
Susanna nesnáší arogantní mužské; Bram nesnáší, když se mu do práce pletou ženské. Scéna je připravená k pamětihodné bitvě… ale copak se někdo nechá porazit, když oba mohou tolik ztratit?
Obálka: Abych řekla pravdu obálky tohoto typu nejsou moc mé oblíbené-knížka vypadá, jako kdyby patřila pouze do červené knihovny! (na této knížce mě tedy více zaujala anotace, která mi malým městečkem-azylem pro ženy, připomínala trochu Procitnutí slečny Primové-tam bylo také městečko, které bylo azylem pro své obyvatele ;)
Vazba: Když mi knížka přišla, byla jsem docela překvapená její tloušťkou. Jednu Baronektu už doma mám a ta je, počtem stran, poloviční, takže mě skoro 400-stránková knížka vážně překvapila. Pevná vazba je tu tedy na místě-měkkou bych si moc nedokázala představit ;)

~Zde ve Spindle Cove se mladé dámy těší zdravému, posilujícímu ovzduší~

Hlavní hrdina/ka: Celá knížka je vyprávěná z pohledu Susanny Finchové, ale také i Victora Bramwella. Knížka nebyla typicky rozdělená na kapitoly, kde by každá kapitola začínala výkladem jednoho z hlavních hrdinů, ale při jedné události, se postupně jejich pohledy na situaci střídají.

→ Susanna byla sympatická hrdinka, která byla z jedné strany plachá dívka, ale na druhou stranu byla pevně odhodlaná udělat z městečka Spindle Cove útočiště pro všechny mladé, neprovdané, stydlivé i nešťastně zamilované slečny. Kdybyste tedy do Spindle Cove přijeli, uviděli byste restaurace a krámky plné samých žen. Susanne se podařilo vytvořit město, kde jsou buď jen mladí chlapci, nebo staří otcové svých dcer. Když ale jejího otce přijede navštívit bývalý velitel armády a také jeho přítel, Victor Bramwell celé městečko je vzhůru nohama. 
→Victor se po zranění ve válce chce znovu stát velitelem armády. Jede proto za jedinou osobou, která mu může pomoci-za přítelem svého otce-sirem Lewise Finchem. Ten mu ale místo požadovaného místa u armády, věnuje za jeho zásluhy titul hraběte z Rycliffu a navrhne mu, aby sestavil domobranu pro Spindle Cove. I když by nejraději odmítl, věděl, že se nemá jak dostat k armádě, tak raději souhlasil s návrhem, se Spindel Cove na nějaký čas, společně se svými přáteli, usadit.


Moje hodnocení: Byla jsem docela zvědavá jaký příběh se z této knížky vyklube a byla jsem docela překvapená. Autorka už od začátku krásně popsala městečko Spindle Cove, takže jsem připadala, jako kdybych ho viděla v nějakém filmu. Právě díky stylu autorky se knížka četla opravdu dobře ;)
Ocitáme se v době, kdy ženy neměly být vzdělané a měly jen čekat doma na své muže→a právě tomu, chtěla zabránit naše hlavní hrdinka Susanna. Proto všechny její svěřenkyně, které do Spindle Cove poslaly jejich matky, nebo které přijely samy za sebe, tady mohly rozvíjet svůj talent. Udělala pro ně přesně daný seznam aktivit, které budou během týdně dělat-procházky, koupání, čtení, recitace apod. ☺ Bylo to, jak kdyby si prostě ženy udělaly prázdniny a sešly se v jednom městě a užívaly si chvíle, kdy byly na čerstvém vzduchu, kdy se nemusely pro nikoho strojit..prostě kde mohly dělat co chtějí.
Hodně zábavná část v příběhu byla, když do města přijel Victor s jeho přáteli a všechny ženy se rázem rozdělily na 2 tábory- ty které se začaly stranit ještě víc, a pak ty, které se začaly okamžitě strojit a přemýšlely, kde by tyhle muže asi mohly potkat. :D  
Celé prostředí v knize bylo vážně nádherné-moře, pastviny s ovcemi a ze všeho nejhezčí byl hrad-no zřícenina, kterou dostal Victor. Autorka ho v knize nádherně popisovala, takže si ho prostě nešlo neoblíbit :)
Celá knížka byla také propletená historickými událostmi dřívější doby, což se mi hodně líbilo! ☻ Kdo má rád historické příběhy, které jsou oddechové a plné krásné přírody, určitě si tuto knížku přečtěte ☺



Hodnocení: 3,8 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji
knihkupectví
Knížku můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

  1. Pěkná recenze :D Obálka se mi tedy moc nelíbí, ale děj vypadá opravdu zajímavě. Možná si knihu někdy přečtu :D

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.