RC: Spoutaná - Sylvia Day (Crossfire 2)

Autor: Sylvia Day
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 344

Název v originále: Jonathan Strange & mr. Norell
Série: Crossfire (2)
Anotace
Je stále přitažlivější, víc sexy než kdykoli dřív…
Druhá kniha z erotické trilogie Crossfire pokračuje dalšími osudy Evy a Gideona z Obnažené, podle New York Times „EROTICKÁ ROMANCE, která vám nesmí chybět“ (Romance Novel News).

Poddávám se jeho spalující vášni, která mě ničí, ale nedokážu od něho odejít. Žárlím a on mě prosí, abych mu věřila. Jsem k němu připoutána neviditelnými řetězy a nedorozumění, které mezi námi vzniká, protože jsme byli oba v minulosti poznamenáni bolestí, mě trhá srdce ve dví. Někde hluboko v duši ale vím, že my dva patříme k sobě… 



Opět se vracíme k vášnivé dvojici jejíž vztah je jak na horské dráze. Jednou dole a podruhé nahoře. Tak takoví jsou Eva a Gideon. V předešlém díle, Obnažená, jsme se dozvěděli, že každý z nich má za sebou minulost, která se na něm podepsala. Pro oba bylo ze začátku velmi těžké se jeden druhému otevřít. A ani fungování v tak bouřlivém vztahu pro ně nebylo nejsnazší. Pro dva, už tak komplikované, jedince bylo poměrně těžké spolu být a navzájem se „nezničit“.

Na druhou stranu to něco, co mají společné, je pro ně nesmírné důležité a oni se toho rozhodně nechtějí vzdát.
Eva se Gideonovi otevřela. Řekla mu své nejhlubší tajemství a teď by na oplátku chtěla pár odpovědí ona.
Proč má Gideon noční můry, při kterých ji už párkrát málem znásilnil? Jak to, že nemá rád dům, kde vyrostl? Co to může být, že jí to tak skálopevně odmítá říct?
Touha po těchto odpovědích, ale nebude to jediné co bude Evu trápit. Pomalu to totiž začne mezi ní a Gideonem skřípat a, aniž by věděla proč, jeden druhému se začnou vzdalovat.

A poslední kapkou pro ni bude náhlá přítomnost Gideonovi bývalé přítelkyně. Eva se začne obávat, že by mezi nimi mohlo opět něco být, a když je začne vídat na ulici či u Gideona v kanceláři, začne ji sžírat panika. Na druhou stranu, stejně jako ostatní ženy, dostane Eva na Gideona vztek a nehodlá se ho doprošovat jako nějaká naivní puberťačka. A osud jako by vycítil co Eva potřebuje. Přihraje jí totiž nečekaně do života její bývalou lásku muzikanta Bretta.Ten je jejich setkáním šokován snad ještě více než Eva sama, neboť na ní nemohl doteď zapomenout, a dokonce o ní napsal milostnou píseň.
Na jedné straně jsou její city ke Gideonovi, které napříč jeho divnému chování neochladly, a pak její náklonnost k Brettovi, která je v ní zakořeněná od mládí. Pro co se Eva rozhodne? Vyhraje u ní bouřlivá a nekontrolovatelná láska, která je ale chvílemi jako trny růže, nebo mladické city k muži, který na ni nikdy nezapomněl?
Avšak objeví se na obzoru daleko závažnější starosti. 
Do Eviny budoucnosti se najednou z ničeho nic opět vplíží tolik nenáviděná minulost. Její nevlastní bratr se objeví ve městě a Eva ví, že to nevěstí nic dobrého.
Co má řešit dřív? Gideona? Bretta? Nebo vetřelce z minulosti?

Na pokračování Obnažené jsem byla hodně zvědavá. Častokrát se mi totiž stalo, že v prvním díle autorka vypotřebovala veškeré nápady a další díly už byly jen slabé odvary. U Spoutané tomu tak ale nebylo.
Autorka už od začátku čtenáře velmi překvapila. Nezačala totiž zamilovanými kapitolami, kde by Gideon a Eva oplývali láskou. 
Naopak už po pár stránkách můžeme být svědky jejich hádky, na kterou se posléze nabaluje další a další. Dalo by se tedy říct, že jejich vztah byl víceméně založen na hádkách a usmiřováních. Jelikož ale víme, že to není obyčejný pár, protože oba hrdinové mají určité pomyslné šrámy z minulosti, je to tak asi na místě.
Do půlky knížky jsem si vůbec neuměla vysvětlit o čem přesně tento díl bude. Gideon se choval opravdu divně a já jsem pořád hledala vysvětlení. 
Jakmile jsem ale přešla tuto část, dostal příběh úplně jiný spád. Začal být více záhadný až dokonce detektivní. Stránka za stránkou ubíhala jako nic a já jsem konečně chtěla dostat všechny odpovědi.
Musím se přiznat, že jsem celkové rozuzlení začala předvídat až ke konci knihy. Celou dobu nás autorka udržovala v napětí a v nevědomosti, což se mě snažilo dohnat k tomu, abych přeskočila několik stran a dozvěděla se proč je všechno najednou tak divné! Až do konce jsem ale vydržela a posléze se v příběhu objevilo několik indicií, které byly klíčové.
Spoutaná se mi, díky napínavému ději a nečekaným zápletkám, líbila ještě o něco víc než předešlý díl. Pokud se vám líbil první díl této milostné série, nebo pokud máte rádi podobné příběhy, určitě si tuto knížku přečtěte. ☻




Hodnocení: 4,5 z 5

Fortuna Libri Logo
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fortuna Libri 

3 komentáře:

  1. Přemýšlela jsem, že si tuhle serii přečtu, vypadá moc dobře :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá moc zajímavé. Mam rada knížky ve kterých se objevuje erotika, takže si ji musím koupit. http://karlaagera.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.