RC: Stránky světa - Kai Meyer


Kouzelný svět knih, který by chtěl navštívit nejeden knihomol.



Máte rádi knihy všeho druhu a při návštěvě knihovny jste schopni strávit hodiny procházením regálů  a listováním knižními poklady?
Tak potom jsou Stránky světa tou pravou knihou provás.

V příběhu se ocitáme ve světě, kde knihy nejsou pouhým čtivem, které uschováváme doma v knihovně. Ba přímo naopak. Ve světě, kde žije Furia Faerfaxová jsou knihy zdrojem energie, a to pro ty, kdo mají schopnost ji vnímat a poté využít.
A jednou takovou osobou, respektive bibliomantem, je právě i Furia. 
Má předpoklady k tomu, aby dokázala pomocí knih provádět kouzelné věci a nakládat s jejich energií k vlastnímu užitku. Ovšem k tomu, aby toho byla plně schopná, jí chybí ještě jeden malý, ale za to zásadní krůček.
Musí čekat, dokud si jí nenajde její vlastní dušekniha, díky které bude právoplatnou bibliomantkou. 

Furii už je patnáct a zatím svou dušeknihu nemá a to ji trápí ve dne v noci. Její otec už svou dušeknihu v jejím věku dávno měl, ale ona nic. Aby na trápení alespon trochu zapomněla, snaží se pomáhat svému otci po prázdnoknihách - kvůli kterým by mohla všechny knihy pohltit prázdnota - a rozpltiluje se také dopisováním s kamarádem Severinem. Ten ovšem není jen tak ledajaký kamarád, jelikož pochází z minulosti a s Furií se tak dorozumívá pomocí kouzelného deníku.

Spolu se svým otcem a mladším bratrem Pipem bydlí na venkově v domě, který je stejně prostoupem magií, jako obrovský labyrint knihovny, který se nachází pod ním. V něm je Furie jako doma a tráví hodiny ve společnosti oživlých origami ptáčků či hejna písmenek.
Naneštěstí se jejich poklidný život jednoho dne zcela změní.
Furie se najednou musí postarat o svého mladšího bratra, ochránit sebe i ho před Okouzlující. Ženou, která hledá knihu předka rodu Faerfaxů, Sibersterna, a nezastaví se před ničím, aby ji získala.



"Furia si vyčerpaně dřepla, nechala písmenka protéct svými prsty a sledovala origami ptáčky, jak potrhle oslavně tančí na hřbetech knih."


Jakmile tuto knihu otevřete už ji nebudete chtít zavřít. Na každé stránce se nachází jedno dobrodružství za druhým, které doplňuje prostředí všudypřítomných knih. 

Podobný příběh jsem ještě nečetla a byla jsem sama překvapena, jak mě nadchl. Fantasy příběh o Furii si tak podle mě oblíbí každý čtenář s láskou ke knihám. Ocitnout se totiž díky knize ve světě, kde můžete díky kouzelnému deníku navázat kontakt s chlapcem z minulosti, kde se na tapetách ve vašem pokoji zobrazují čtenářovy myšlenky či můžete vést rozhovory s mluvící lampičkou a křeslem, je naprosto úžasné.

A to nejlepší? Furia má schopnost číst knihy ve spánku. No upřmně, kdo ze čtenářů by tuto schopnost nebral?

Kai Meyer vytvořil opravdu jedinečný příběh, který jen tak nedostanu z hlavy a na jehož pokračování se moc těším! Pokud jste o této knize zatím neslyšeli, rozhodně se po ní podívejte a nahlédněte společně s Furii do úžasných kouzel a do města knih, Libropolis.







Autor: Kai Meyer
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 392
Název v originále: Die Seiten der Welt
Série: ---
Anotace
Ponořte se do nekonečna a ovládněte magii slov s prvním dílem fantasy trilogie!


Furia Salamandra Faerfaxová žije ve světě knih. Sídlo její rodiny v sobě ukrývá nekonečnou knihovnu. Do jejích hlubin se Furia vydává pátrat po jednom velmi speciálním svazku: své vlastní dušeknize. S ním ovládne sílu a magii slov. Ale netuší, jak smrtelné nebezpečí se nad ní vznáší. Každá kniha má totiž i své tajné stránky. Její rodinu ohrožuje mocný nepřítel – a jde po krku i jí. Musí se vydat do Libropolisu, města ztracených knihkupectví, ovšem nebude to snadná cesta. Boj proti vládcům bibliomantiky právě začíná! 

Hodnocení: 4,5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu Knihydobrovsky
Výsledek obrázku pro knihy dobrovský
Knihu můžete zakoupit ZDE

3 komentáře:

  1. Už se na ni taky těším. Přeju si ji k Vánocům, tak snad se Ježíšek vytáhne :) hezká recenze!

    OdpovědětVymazat
  2. Mám ji doma, ale nějak ji pořád odkládám :D Uvidím, kdy se k ní dostanu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tahle knížka mě láká víc a víc! Prima recenze :)
    fiamorisrunning.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.