RC: Bake and the city - Tobias Muller




Kuchařská výprava kolem Světa.
Máte rádi dobré jídlo? A ještě raději ho připravujete svým známým? Tak potom je tato mimořádná kuchařka jako dělaná pro vás.
Bake and the city je velmi pestrá kuchařka plná kulinářských dobrot z různých koutů světa. Recepty jsou řazeny podle zemí, ze kterých pochází. Díky této kuchařské knize se dostanete do mnoha zemí a ochutnáte jejich typické pokrmy. Celá kuchařka je tedy plná sladkých laskomin všeho druhu a vy si jen můžete vybrat, s jakou začnete.

Výsledek obrázku pro bake and the city

Náplň knihy je velmi obsáhlá. Najdete tu recepty přes brownies, máslové sušenky, sladké pirohy až po cheesecake Cosmopolitan. Je tedy jasné, že vaše chuťové pohárky dostanou pořádně zabrat. Už jen při listování v knize na vše dostanete chuť a nezbude vám tedy nic jiného, než vzít do ruky zástěru a jít si nějakou tu dobrotu připravit.



Já jsem si nejvíce oblíbila rychlé sladké recepty - takže jsem zatím vyzkoušela ty. A padlo to na Máslové sušenky, Zázvorové bochánky, Mozartovy košíčky a Ciderové košíčky + tyto rýžové dortíčky s malinami. Všechny dobroty se mi povedly a doma všem chutnaly.



A abyste si mohli i vy doma vyzkoušet tyto sladké dobroty, v recenzi najdete i recept na Mozartovy košíčky, které byly opravdu vynikající (dělala jsme je už dvakrát a podruhé jsem místo pistaciového krému dala na obměnu krém pouze "sýrový" a díky vynikajícími čokoládovému podkladovému korpusu byly také moc dobré)


Výsledek obrázku pro bake and the city
Mozartovy košíčky:
Těsto:
200g nugátu / 40ml mléka
300g hladké mouky
50g kakaa
2 lžičky prdopeče
špetka soli
80g změklého másla
120ml řepkového oleje /150g cukru
1 lžička vanilkového cukru
2 vejce
200g jogurtu

Nejprve si rozpustíme nugát v mléce, vedle v míse si mezitím smícháme mouku, kakao, prdopeč a sůl. V další míse ušleháme cukr, olej, máslo, vanilkový cukr a postupně vmícháme obě vejce. Až vznikne bílá krémová hmota vmícháme do směsi bílý jogurt a tekutý nugát a na závěr vmícháme sypkou směs.
Připravené košíčky na muffiny naplníme do 2/3 a pečeme v rozehřáté troubě 20-25 minut.

Pistáciový marcipán:
90g blanšírovaných mandlí
45g loupaných nesolených pistácií
135g cukru moučka
1/4 lžičky vody z pomerančových květů (já jsem dala pár kapek pomerančového oleje)
20ml vody

V mixéru nameleme mandle a pistácie, přidáme moučkový cukr, pomerančovou vodu a vodu a meleme, dokud nevznikne hmota podobná marcipánu. Nechápe odpočinout v pokojové teplotě (nedávejte do ledničky!)

Krém:
75g pistáciového marcipánu
3 pol.lžíce smetany
225g másla pokojové teploty
225g čerstvého sýra
225g cukru moučka

Smíchejte pomocí ručního šlehače vše postupně dohromady (začněte marcipánem, smetanou a máslem) a mixujte, dokud nevznikne krémová hmota. Zbylý marcipán můžete pomocí vykrajovátka vložit do upečených košíčku a poté vše ozdobíte krémem.

Dobrou chuť!




Moje hodnocení : 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Presco group
Knihu můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.