RC: King - T.M.Frazier


Výsledek obrázku pro king frazier

Když je na tebe svět zlej, musíš se stát ještě horším

Drsný, nevyspitatelný, nekompromisní a pekelně charismatický. Tohle všechno je King. Od svého dětství neměl život vůbec jednoduchý, a právě proto se stal tím, kým je nyní. Má rád hranice lidských možností a baví ho mezi svými blízkými mít ono výsostné místo, které mu právem patří. Všechny kolem sebe zastrašuje svou nadvládou a zajišťuje si tím bezmezný respekt a poslušnost.

Jediný, kdo zná doopravdy, je jeho nejstarší (a taky jediný) přítel Preppy. S Preppym se King seznámil v poměrně ranném věku, a ačkoliv se King nechtěl nikdy na nikoho vázat, Preppymu jednoduše neunikl. Ten malej kluk, který se stával terčem pro o hlavu vyšší namakaný kluky, si dokázal udělat legraci s každého zkaženého rána. Žil v hlavě svůj vlastní svět a vykresloval si světlou budoucnost, ve které se oba budou válet v penězích a u nohou jim budou ležet nejen holky z okolí, ale taky celý svět.

No a v podstatě se mu to všechno vyplnilo. Pokud teda "celým světem" budeme myslet svět podsvětí a "penězma" kšefty s dealerama. Nezáleží ale na prostředcích, kterých člověk něčeho dosáhne, ale až na samotným výsledku, no ne? Na Preppyho už pěknou řádku let nikdo "nesáhl" a s Kingem tvoří nerozlučnou dvojici, ze které mají respekt i samotní motorkáři z okolí. A to nejen proto, že se jim v jejich byznyse pekelně daří, ale taky díky tomu, že King si párkrát poseděl "v chládku", a to přeci člověka jen zocelí, ne?
Právě po další "dovolené" za mřížemi se King vrací a do života mu vstupuje něco, nebo spíše někdo, kdo změní vše kolem něj.

Výsledek obrázku pro king frazier book

Doe potřebuje jídlo. A to nezbytně. Už na ni nějakou dobu visí jen kůže a ona má pocit, že každým dnem její tělo selže na nedostatek živin a vody. Život na ulici není žádné peříčko, to ostatně potvrdí každý bezdomovec u "lehká dívka". Ještě horší ale pro člověka je, pokud v podstatě neví, proč se na té ulici ocitl. Doe se jednoho dne probudila, bez vzpomínek, bez minulosti a bez sebemenší indicie, kdo je a kam by měla jít. Naučila se přežívat ze dne na den, ale teď přicházejí její nejtěžší chvilky. Má co dělat, aby se udržela na nohou, a proto se s kamarádkou z ulice ("lehkou dívkou") vydá na párty, kde záhy potkává Kinga.

Víte, jak se říká, že člověka si oblíbíte nebo ne podle prvního setkání? Tak tady to bylo naprosté fiasko. Větší bouři pocitů asi ani nešlo vytvořit. King a Doe jsou jako oheň a voda a slet nečekaných událostí z nich udělá nepřátele na život a na smrt.
Jak tohle může skončit?
A co Doe, přijde na to, kdo opravdu je?



King byl od prvních stránek hodně čtivý. Jediné, co bylo celkem "zvláštní" byl styl mluvy. Všichni v knize byly po celou dobu nehorázně vulgární (na to jsem si musela pár kapitola zvykat), ale jakmile pominul prvotní šok? slet slovíček, zvykla jsem si.

Kniha se četla velmi dobře a autorce se krásně podařilo vykreslit jednotlivé charaktery postav. King, Preppy i Doe byli každý úplně jiní, a to víc si je člověk oblíbil. Od začátku jsem hltala, jak dokázal Preppy z každé události na po*** udělat v podstatě suprovní zážitek a jeho neumírající humor a sarkasmus dodal celému příběhu tolik šťávy, že prostě nešlo přestat číst.

Vulgární slova pro mě byla ze začátku hodně nezvyklá. Trvalo mi chvíli, než jsme přešla na "Kingův mode", ale po pár kapitolách jsem si už na vyjadřování postav tak nějak zvykla a bylo po problému.

Kolem Kinga od T.M.Frazier se na internetu strhla úplná lavina a já se tomu ani nedivím. Čtenáři se dělí na dvě linie - ti, kteří ho přečetli na jeden nádech a ti, kteří ho raději odložili stranou. Není se ani čemu divit, jelikož autorka vytvořila dílo, které si opravdu buď užijete nebo vás nebude vůbec bavit.

Za mě můžu říct, že jsem si čtení užila a Kinga doporučuji každému, kdo se nezalekne sprostých slovíček a drsňáckého hrdiny.



Výsledek obrázku pro king frazier
Moje hodnocení:  5 z 5


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Megaknihy
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.