RC: Dům fúrií - Madeleine Roux


Výsledek obrázku pro madeleine roux furii

Dům tajemnější než hrad v Karpatech


Vítejte v tajemném penzionu Coldhiste House!
Račte se ubytovat a užít si netradiční společnosti našeho personálu a hostů.
V ceně vašeho ubytování máte pokoj 666 s výhledem na hřbitov, snídani na márách a pokojskou s ďábelskou duší.

Ne, toto není útržek s filmového hororu, ale nadsazenější popsání toho, co vás čeká v této nové knížce od Madeleine Roux. Tato autorka se celému světu již představila svou trilogií Asylum (tu jsem zatím bohužel nečetla) a Domem fúrií v hororových příbězích dále pokračuje.

Jak už napověděly úvodní věty, v tomto příběhu se podíváme do penzionu Coldhiste House.Tam se totiž dostane Louisa Dittonová, naše hlavní hrdinka. Už jen její samotné "povolání" vyložené volá po zvláštnostech - je totiž věštkyně. Ovšem takovou to prací si člověk nevydělá zase tak moc, jak by na obživu potřeboval. Proto příjme nabídku, stát se pokojskou právě v penzionu Coldhiste House. Její vnitřní smysly ji varují před nějakými nekalostmi, ale pud sebezáchovy převládne.

Mezi lidmi toto místo nemá moc dobrou pověst, jelikož ho prý vlastní sám ďábel -  ovšem jmenovitě je to pan Morningstern. Kolem jeho penzionu se vznáší tajemná aura, která celkově podtrhuje vzhled budovy i zaměstnanců. 

Zanedlouho Louisa zjišťuje, že se do tohoto penzionu nedostala náhodou, a že i když se někdy něco jeví jako lež, "na každém šprochu je vždy pravdy trohu".


Související obrázek


Více s obsahu vám neprozradím, jelikož byste přišly o chvíle překvapení - což je právě v hororech to hlavní!

Dům furií je tajemná kniha, která vás vtáhne do ďábelského stavení, kde se nemožné stává skutečností. Setkáme se prapodivnými lidmi s duší černou jako uhel a budeme stránku po stránce odkrývat jedno tajemství za druhým.
Když jsem se začetla do kapitol, kde se už Louisa dostala do penzionu, připadala jsem si jako při sledování seriálu American Horror Story:Hotel - podobné napětí i tajemnost.

Madeleine dokázala velmi barvitě popsat prostředí i jednotlivé postavy, ale v kontrastu s tím před námi nechala spoustu nezodpovězených otázek. To mě při čtení trochu naštvalo, ale zase na druhou stranu to chápu. Autorka prostě vyloženě čtenáře "nalomila" k tomu, aby se netrpělivě těšili na pokračování tohoto dílu, který je prvním z plánované trilogie. 

Ačkoliv jsem dříve na podobně laděné knihy vůbec nebyla, začala jsem jim nyní pomalu přicházet na chuť a Dům fůrií můžu všem jen doporučit. Celá kniha byla navíc prokládaná černými ilustracemi a fotografiemi, což ještě dodalo na její tajemnosti a pomohlo nám to, se to příběhu ještě více ponořit.

Pokud se k vám ještě tato kniha nedostala, určitě byste se po ní měli v knihkupectví poohlédnout - na první pohled vás zaujme obálku, na ten druhý pak svým napínavým dějem.



Související obrázek


Moje hodnocení: 4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Jota
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.