RC: Mister - E. L. James


Pohádka pro dospělé

Po světovém úspěchu se autorka E. L. James vrací na pulty knihkupectví, a to se zbrusu novou knihou, která opět potěší všechny romantické čtenářky. Autorka sama napsala, že tato kniha by měla pro čtenáře být moderní verzi klasické pohádky O popelce.

Stejne jako v autorcčině trilogii, zůstaneme i nyní ve světě mrakodrapů, krásných aut, nazehlenych košil a dobře padnoucích obleků. Alespoň v takovém světě se pohybuje Maxim. 
Jeho den se skládá z toho, že si zacvičí, vyřídí pár telefonátu, rozdá úkoly a večer zavítá (opět) do baru. Žije jako "starý" mládenec, což mu taky vyhovuje. Má rád život, ženy a sebe a rozhodně se nechce vázat a omezovat. 

Jeho vyrovnaný život ale rázem nabere zcela jiný směr, když mu do cesty vstoupí rodinná tragédie. Během nehody přijde o život jeho starší bratr a Maxim najednou musí čelit kruté realitě. Už si nebudet moci užívat bezstarostný život jako dřív. Po jeho bratrovi totiž zbyla nejen truchlící vdova - Maximova nejlepší kamarádka -, ale také sídlo a titul. Na jednoho mladšího bratra je toho tedy až až. 

Alessia se snaží zapomenout na svou minulost a díky dobrým okolnostem ji jako přistěhovalou zaměstnali v uklízecí společnosti. Každý den dochází do luxusního bytu, kde se stará o jeho pořádek - pere, žehlí, umývá a utírá. Vše vždy stihne ráno, takže má na vše klid, jelikož je v bytě sama. A když je náhodou majitel doma, tak se navzájem nevidí, jelikož ona je vždycky v místnosti s žehlicím prknem. Jen jí je divné, že ji vždy z dálky majitel zdraví jiným jménem, ale Alessia je vlastně ráda. Před útěkem do této země si zažila dost a bude jen dobře, když se s nikým moc neseznámí. 

Jednoho dne se ale díky špatnému načasování majitel domu s uklizečkou setká, z čehož v plynou dvě věci :
1) Alessia uvidí nejhezčího muže v životě 
2) Zmatený Maxim zjišťuje, že už u něj neuklízí postarší uklizečka ale mladá kráska 




Na novou knihu této autorky jsem byla hodně zvědavá. Ve světě se opět zvedla velká vlna nadšení, že E. L. James zase něco vydala, a samotná anotace vypadala také dobře. Během prvních pár stránek jsem měla pocit, že mám déjà vu. Maxim byl prototyp bohatého, krásného a dokonalého prince, kterého by chtěla ulovit nejedna princezna. To bylo řečeno nadneseně - byl to nenapravitelný sukničkář, který se nechtěl vázat a potrpěl si hlavně sám na sebe -. 

Jeho opozitum byla mladinká a věcně vystrašená přistěhovalka, která by se mnohdy stala nejraději neviditelnou. Jejich připojení v reálu bylo ze začátku poměrně humorné. 

Lásku na první pohled opět autorka propojila s napínavou až detektivní části, kterou se Mister docela podobal poslednímu dílů "padesátky". 
Opět jsme v knize našli romantikou nadupané stránky, které by přesladily i ten nejčernější čaj a hrdiny, které to k sobě táhlo jako sdružené planety ve vesmíru. 

Ačkoliv bylo předem jasné, jak se budeme linka příběhu vyvíjet, nijak to očekávání nenarusilo. Pokud se čtenářka pouští do této romantické beletrie, neočekává, že by ji příběh nějak hluboce zasáhl nebo zcela odrovnal. 
Romantiku vyhledávané pro pohlazení na duši a relaxovaní. 

Celkově se mi kniha líbila. Četla se dobře a ačkoliv mi chvílemi dost připomínala příběh Christiana a Anastasie, hodnotím ji kladně.

Mister je určitě dokonalý dárek pro vaši drahou polovičku nebo pro věcně romantickou čtenářku!




Moje hodnocení :  4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Baronet 
Knihu můžete zakoupit ZDE 

2 komentáře:

  1. Tohle zní jako zajímavé počteníčko. :D Určitě se na tu knížku musím podívat, tenhle žánr docela můžu.. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nestydím se přiznat, že jsem od autorky přečetla sérii Padesát odstínů. Proto bych ráda časem sáhla i po téhle knize, která vypadá docela dobře. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.