RC: Zdroj - Dr. Tara Swartová


Zdroj

Myslete pozitivně


Motivační a (sebe) rozvojové knihy se stávají mezi čtenáři čím dál více oblíbené. Po klasické beletrii děláme pauzy a snažíme se soustředit sami na sebe a směřovat naše "já" určitým směrem. V této uspěchané a značně psychicky náročné době je právě po této literatuře poměrně velký "hlad".Je proto jenom dobře, že vychází stále nové a nové tituly s tématikou, která nám má pomoct lépe pochopit opravdový smysl života.
Výsledek obrázku pro mind tumblr
Stejně jako Hygge, Lykke, Čtyři dohody nebo Tajemství je nová kniha Zdroj knihou, která má své osobité kouzlo a hluboký obsah, který čtenáři dá zase o něco jiný pohled na všechny věci kolem něj. Jak se správně traduje: "Jak si kdo ustele, tak si lehne", což bychom mohli považovat za takové krédo/moto, které

Navíc tím, že autorka je doktorka, tak je zde plno příkladů přímo z praxe, což je velké plus. Krásně je vidět, co lidé během života řeší, jaké chyby dělají, a jaké je následné řešení (to nejefektivnější).

Zdroj vychází z filozofie, že všechno souvisí se vším, čili "karma forever" - s čímž nejde nesouhlasit, protože to tak opravdu je - . Kolikrát se vám už v životě stalo, že jste udělali něco dobrého/špatného a ono se vám to dřív nebo později vrátilo jako bumerang? (pak jsou tedy někdy zvláštní výjimky, kdy udělá člověk něco fakt dobrého je pak "po zásluze potrestán" :D, to mě taky často "spálilo", ale o tom až jindy).
Každý náš krok, je v podstatě jedna kostička domina, která započne řetězovou reakci. Takže opravdu "dvakrát měřme, a až potom řežme".

Související obrázekV neposlední řadě je důležité vyzdvihnout to, že Zdroj pracuje s myšlenkou, že naše mysl překoná všechny překážky ("...a víra tvá Tě uzdravila..." známe, ne?).
No, kéž by to v životě bylo opravdu tak jednoduché a my bychom zvládli všechny strasti, které máme pouhou myslí.

Jelikož jsem si strašně oblíbila filozofii Hygge a Lykke a knihu Tajemství jsem pročítala taky mnohokrát, Zdroj se dostal okamžitě mezi tyto favority. Po přečtení knihy, člověku v hlavě zůstane "výtah", který bychom mohli globálně označit za životní mantru. 

Člověk totiž v životě potřebuje něco, od čeho by se mohl "odpíchnout", co by mu dalo návod, jak začít na svět pohlížet jinak, lépe. V dnešním světě je kolem nás plno situací, se kterými musíme dennodenně bojovat jako princ se tříhlavou saní a je jen na nás, jestli budeme mít připravenou stříbrnou zbroj, nebo půjdeme do boje pouze ve lněné kytlici.





Související obrázek




Moje hodnocení : 5 z 5 
Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Metafora
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.