RC: Obnažená (Crossfire 1) - Sylvia Day

Autor: Sylvia Day
Nakladatelství: Fortuna Libri
Počet stran: 342
Série: Crossfire (1)
AnotaceJe možné, aby dva emocionálně labilní a minulostí poznačení lidé, jimiž jsou milionář Gideon Cross a mladičká Eva Tramellová, navázali vztah – a udrželi si ho? 
Hluboké citové pouto mezi nimi sice vznikne, je však natolik zvláštní, že v jistých momentech se jejich vztah dá přirovnat k boji kdo s koho. 
Často je před rozchodem zachrání jen tělesná touha, protože jeden druhého až démonicky přitahují. 

Sylvia Day rozehrála příběh plný nezkrotné vášně a touhy, který chytil za srdce čtenáře po celém světě.







Obálka: Obnažená má velmi pěknou obálku, která na první pohled působí tak nějak luxusně a to tím, že jsou na ní ocelové manžetové knoflíky, které si nemůžeme spojit s nikým jiným než s nějakým bohatým a elegantním  mužem. Já osobně preferuji u takových to žánru obaly knih, kde nejsou vyobrazeni hlavní hrdinové, jelikož si je pak můžu představit podle své fantazie. ☺

Vazba: Pevná vazba k této knize patří a doplňuje tak již zmiňovanou zajímavou obálku. ☻




Hlavní hrdina/ka: Eva Tramellová→krásná a inteligentní blondýnka, která přijela ze San Diega do New Yorku, aby utekla od své minulosti a dokázala, že se umí postavit na vlastní nohy. Naskytne se jí možnost pracovat na vysněném místě ve velmi lukrativní společnosti Crossfire a ona je tak vtažena do velmi krásné oblasti NY, který jí naskýtá mnoho možností.
A jednou z nich je Gideon Cross→majitel této společnosti a zároveň taky nejvíce přitažlivý muž s jakým se Eva kdy setkala.
Už od prvního dne v práci, kdy se setkali, je mezi nimi cítit hmatatelné napětí, které se ale snaží Eva ignorovat. Nechce si hned začít něco s někým z její práce-a ještě k tomu se šéfem.
Gideon má ale na celou situaci úplně opačný náhled. Eva se mu líbí a tak ji chce dostat. A jak po sléze Eva zjistí, co si Gideon zamane, toho se jen tak nevzdá!
Její velkou oporou je pro ni její spolubydlící a zároveň dlouholetý přítel, homosexuál Cary, který ji neustále přemlouvá k to mu, aby si s Gideonem vyšla. Vždyť je to krásný a k tomu nechutně bohatý muž, který o ni má zájem!
Eva ale nechce mít jen známost na jednu noc. Chce někoho o kom bude vědět víc, než jen to co se dočte z časopisů, a také někoho kdo bude vědět něco víc i o ní samotné.Ale je těžké odolávat někomu, kdo je od začátku rozhodnutý, že uspěje (a když je ještě k tomu tak pohledný!).
Takže po týdnu odolávání, vykrucování a zapírání to mezi nimi zajiskří tak, že už to Eva prostě nevydrží.
Mezi oběma od té doby panuje ještě věcí tělesná přitažlivost, ale stačí to k tomu, aby mohli fungovat? 

Jejich vzájemná přitažlivost se tak pro ně může stát jak vysvobozením, tak zánikem, čímž se jejich vztah dostává na opravdu tenký led.
A pak je tu ještě jedna záležitost, a to jejich minulost, o které ani jeden nechtějí mluvit. 
Aniž by si to uvědomovali, oba dva si jsou svými traumaty z minulosti blíže, ale na druhou stranu je to jediná věc, která je od sebe dokáže na dobro odehnat.

Dokážou být párem, když za sebou oba mají traumata z dětství, která se na nich nesmazatelně podepsala?


Jejich vzájemná přitažlivost se pro ně může stát , jak vysvobozením, tak zánikem. 


Moje hodnocení: Při přečtení anotace mi místy trochu připomínalo světoznámou a všude propíranou sérii Fifty shades, takže jsem dlouho přemýšlela, jestli se mám do knihy opravdu pouštět. Nechtěla jsem číst nějaký podobně napsaný příběh, který bude pořád o tom samém→ do mladé a naivní dívky se zamiluje nechutně bohatý a hříšné krásný muž, po kterém touží doslova každá žena. A byla jsem opravdu ráda, že mě to tu ani nečekalo.

Ne, v tomto příběhu si byla hlavní hrdinka dobře vědoma toho, že je atraktivní a chytrá a rozhodně nečekala na prince na bílém koni, kterému by se hned zavěsila kolem krku. Ba naopak byla ohledně Gideona dost skeptická a dlouhou dobu si ho nechtěla připustit k tělu. 
A i když pak byli spolu, stále v sobě měla pochybnosti, takže jsme mohli každou chvíli čekat, že nahodí zpátečku a uteče.

Přitažlivost mezi hlavními hrdiny je jasná už od první chvíle, kdy se setkali a přetrvá až do konce příběhu. Tím se také udáno to, že velká většina scén mezi Evou a Gideonem se bude odehrávat „bez oblečení“.
Naštěstí tohle není jedno z děj, kde by šlo pouze o erotiku a děj by jaksi chyběl. Za vší tou vášní se totiž skrývá hlubší příběh, který je o dvou v nitru rozpolcených lidech, kteří se ze všech sil snaží zapomenout na svou minulost. Ano, není to pouze Gideon, který by měl nějaké temné tajemství (jak to většinou bývá), ale i Eva se bude chvílemi chovat odtažitě a její minulost ji nenechá vplout do jejich vztahu na plno. 
Nebyl to prototyp dokonalého páru, který v reálném životě snad ani neexistuje! Svými problémy s minulostí, rodinou apod. byli o něco reálnější, takže jsem si při čtení nemusela říkat, že TOHLE by se rozhodně v životě stát nemohlo. (Ano, už jen fakt, že Eva narazila zrovna na nejbohatšího a nejhezčího muže, který byl v její blízkosti a ještě k tomu ji uhání, je docela nepravděpodobný, ale tak budiž. :D )

První díl série Crossfire, Obnažená, mě mile překvapil. Nečekala jsem, že by mě kniha tak vtáhla do děje a bavila mě. Některé scény sice byli malinko přitažené za vlasy, ale to se dá od takového žánru knížek očekávat.
Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit předsudky a přečetla jsem si ji, protože je opravdu docela jiná než knihy, které jsem četla před ní.
Pokud uvažujete, že si tuto knihu přečtete, tak to určitě udělejte! ☺ A jestli hledáte nějaké nenáročně a oddechové čtení na volné chvíle (ať už letní nebo zimní), tak to s Obnaženou určitě zkuste. ;)


Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fortuna Libri

1 komentář:

  1. Pekne napísaná recenzia, knihu nepoznám, ale vyzerá dobre. Je fajn, že to nie je ďalšia kniha typu 50 odtieňov atď. avšak aj tak by ma asi až tak nezaujala. Každopádne je super, že tebe sa kniha páčila :-)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.